Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 11. junij 2019

ODMEVI

Že veliko let sem članica Bernardove družine. Dokler sem mogla, sem se udeleževala vaših srečanj. Sedaj v starosti in večletni bolezni pa ne zmorem več. Ko dobim vašo revijo, jo z veseljem takoj preberem. Veliko molim za razne namene, vsak dan več rožnih vencev. Ker imam blizu svetišče, grem še vsak dan k sveti maši. Ko je še živel moj pokojni mož, sva veliko darovala za misijone. Trem bogoslovcem sva plačevala celotno šolnino. Dva sta iz Afrike. Vsak dan molim zanje, da bi bili goreči duhovniki. Drage žene in matere, žrtvujte se za duhovnike in molite zanje, tudi jaz sem ga izprosila. Srečna sem, srečna sva oba. Zahvaljujem se Bogu, ker mi je v življenju preprečil več nesreč. Večkrat sem bila v veliki nevarnosti, zato se sedaj nič ne bojim. Zaupam v njegovo varstvo.
Marija

Ljudje danes na različne načine iščejo svoj mir. Kaj je zame mir? Kako ga najdem? Ljudje nismo samo fizična bitja, smo tudi duhovna bitja, zato je za nas zelo pomemben naš notranji mir. Zame je mir Božji dar. Prinaša ga tesna povezanost z Bogom, da čutim njegovo bližino. Takrat je v moji duši pomlad. Če je moje kesanje popolno, čutim, da mi je Bog grehe odpustil. Tudi takrat začutim mir v duši. Tudi kadar se zavem, da sem v Božjem objemu, ko prejmem sveto obhajilo, je v duši sreča, Božji mir. Ko sem v harmoniji, skladnosti z Božjo voljo, sem v duši mirna. Jezus je rekel svojim učencem in zagotavlja tudi nam: »Svoj mir vam dam. Ne kakor ga daje svet.« Jaz svoj mir najdem v molitvi in v zaupanju v Boga.
Kati

Ni komentarjev:

Objavite komentar