Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 17. april 2014

DEVETDNEVNICA K JANEZU PAVLU II. - PRVI DAN, BOG OČE VSEMOGOČNI


Po 27. aprilu 2014 namesto »Blaženi« molimo »Sveti«. Devetdnevnico molimo pred njegovo razglasitvijo za svetnika 27. aprila, pred njegovim godom, ki je 22. oktobra, lahko pa v katerem koli času, zlasti če se mu hočemo priporočiti v kakšni zadevi.

PRVI DAN: BOG OČE VSEMOGOČNI

Presveta Trojica, zahvaljujemo se ti, da si Cerkvi podarila papeža Janeza Pavla II., ki je s svojim življenjem izžareval nežnost tvojega očetovstva, slavo Kristusovega križa in sijaj Duha ljubezni. Ker je popolnoma zaupal v tvoje neskončno usmiljenje in v Marijino materinsko priprošnjo, nam je posredoval živo podobo Jezusa dobrega Pastirja in nam pokazal svetost kot najvišjo mero vsakdanjega krščanskega življenja, kot pot do večnega občestva s teboj. Nakloni nam na njegovo priprošnjo, če je skladno s tvojo voljo, milost, za katero te prosimo … Amen.

Čas je, da se vrnemo k Bogu!

Svet potrebuje Boga, v katerega ljudje tako malo verujejo in ga tako malo častijo, tako malo ljubijo in tako malo ubogajo. On ne molči, toda pričakuje ponižno tihoto poslušanja. Njegovo neskončno spoštovanje naše svobode ni šibkost: z nami ravna tako, ker smo njegovi otroci. Dopustimo, da se njegova beseda dotakne našega srca. On je upanje za slehernega človeka in temelj njegovega izvirnega dostojanstva. Za slepo se je namreč izkazala vsaka ideologija, ki je hotela postaviti človeka na mesto Boga, stvar na mesto Stvarnika. Prav in dolžnost je poudarjati in varovati »človekove pravice«; še prej pa je treba priznati in spoštovati »Božje pravice«. Če zanemarimo Božje, tvegamo, da izničimo tudi človeške. Dovolite mi, da zakličem na glas: »Čas je, da se vrnemo k Bogu!« Od tistega, ki še nima milosti vere, se terja pogum, da jo išče z zaupanjem, vztrajnostjo in odprtostjo. Od tistega pa, ki milost vere že ima, se pričakuje, da jo ceni kot najdragocenejši zaklad svojega bivanja, da jo korenito živi in zanjo goreče pričuje.

Oče naš, Zdrava, Marija, Čast bodi

Blaženi Janez Pavel II., prosi za nas.

Ni komentarjev:

Objavite komentar