Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 21. april 2014

DEVETDNEVNICA K JANEZU PAVLU II - PETI DAN, MLADI

PETI DAN: MLADI
Po 27. aprilu 2014 namesto »Blaženi« molimo »Sveti«. Devetdnevnico molimo pred njegovo razglasitvijo za svetnika 27. aprila, pred njegovim godom, ki je 22. oktobra, lahko pa v katerem koli času, zlasti če se mu hočemo priporočiti v kakšni zadevi.

Presveta Trojica, zahvaljujemo se ti, da si Cerkvi podarila papeža Janeza Pavla II., ki je s svojim življenjem izžareval nežnost tvojega očetovstva, slavo Kristusovega križa in sijaj Duha ljubezni. Ker je popolnoma zaupal v tvoje neskončno usmiljenje in v Marijino materinsko priprošnjo, nam je posredoval živo podobo Jezusa dobrega Pastirja in nam pokazal svetost kot najvišjo mero vsakdanjega krščanskega življenja, kot pot do večnega občestva s teboj. Nakloni nam na njegovo priprošnjo, če je skladno s tvojo voljo, milost, za katero te prosimo … Amen.

Za mlade vsega sveta

Bog, naš Oče, izročamo ti mlade, fante in dekleta vsega sveta, njihove težave, želje in upe. Ozri se nanje s svojim pogledom ljubezni in jih napravi za tvorce miru in graditelje civilizacije ljubezni. Pokliči jih, da bodo hodili za Jezusom, tvojim Sinom. Daj jim spoznanje, da je vredno darovati življenje zate in za človeštvo. Podeli jim milost, da se bodo velikodušno in odločno odzvali Božjemu klicu. Sprejmi, Gospod, našo zahvalo in prošnjo tudi za tiste mlade, ki so po zgledu Marije, Matere Cerkve, verovali tvoji besedi in se pripravljajo na duhovniško službo, na izpoved evangeljskih svetov, na poslanstvo misijonarjev. Pomagaj jim razumeti, da je poklic, ki si jim ga podaril, vedno pomemben in nujen. Amen!

Oče naš, Zdrava, Marija, Čast bodi

Blaženi Janez Pavel II., prosi za nas.

Ni komentarjev:

Objavite komentar