Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 22. april 2014

Ali se hočete darovati Bogu?



V prvem prikazanju Marija še ni govorila o prostovoljnih žrtvah za grešnike, ampak samo o prenašanju trpljenja za grešnike. O prostovoljnih žrtvah za grešnike je spregovorila 13. julija.
Marija otrokom ne ukazuje. V njenih besedah je prošnja: »Ali se hočete darovati Bogu?« Naša Mati se zaveda resnosti položaja pred sto leti in danes.
V čem je vsebina darovanja Bogu? Besede fatimske Gospe so odgovor na to vprašanje. Treba je z daritvenim razpoloženjem prenašati trpljenje, ki smo ga vsak dan deležni. Gledati moramo nanj kot na dar Boga, ki nas ljubi, in ga tako tudi sprejemati. Spočetka gre bolj trdo, toda čim bolj križ pritisnemo k sebi, tem lažji postane in tem bolj zaslužen in odrešilen za mnoge pri Bogu.
Križ mora imeti veliko vrednost, saj nas je Kristus odrešil prav z njim in na njem. Tudi Marijine besede to razodevajo.
Kaj bomo dosegli s predanim daritvenim prenašanjem trpljenja? Marija govori o dveh ciljih: zadoščujemo za grehe, s katerimi ljudje žalijo Boga; prosimo za spreobrnjenje grešnikov. Za grehe, svoje in tuje, je treba delati pokoro, za spreobrnjenje grešnikov, h katerim spadamo tudi mi, najučinkoviteje prosimo, če potrpežljivo, da, celo z ljubeznijo prenašamo vsak svoj križ.
Velikodušna pripravljenost pastirčkov na trpljenje je povzročila, da so bili v obilni meri deležni trpljenja, hkrati pa so bili deležni obilnejše Božje pomoči. Tako so pomagali Kristusu pri reševanju grešnikov za večno življenje v nebesih.

p. Anton

Ni komentarjev:

Objavite komentar