Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

petek, 18. april 2014

DEVETDNEVNICA K JANEZU PAVLU II - DRUGI DAN, JEZUS KRISTUS

DRUGI DAN: JEZUS KRISTUS
Po 27. aprilu 2014 namesto »Blaženi« molimo »Sveti«. Devetdnevnico molimo pred njegovo razglasitvijo za svetnika 27. aprila, pred njegovim godom, ki je 22. oktobra, lahko pa v katerem koli času, zlasti če se mu hočemo priporočiti v kakšni zadevi.

Presveta Trojica, zahvaljujemo se ti, da si Cerkvi podarila papeža Janeza Pavla II., ki je s svojim življenjem izžareval nežnost tvojega očetovstva, slavo Kristusovega križa in sijaj Duha ljubezni. Ker je popolnoma zaupal v tvoje neskončno usmiljenje in v Marijino materinsko priprošnjo, nam je posredoval živo podobo Jezusa dobrega Pastirja in nam pokazal svetost kot najvišjo mero vsakdanjega krščanskega življenja, kot pot do večnega občestva s teboj. Nakloni nam na njegovo priprošnjo, če je skladno s tvojo voljo, milost, za katero te prosimo … Amen.

Jezus, naš mir

Jezus Kristus! Sin večnega Očeta, Sin Žene, Marijin Sin, ne pusti nas v oblasti naših slabosti in našega napuha! O utelešena polnost! Stoj ob strani vsem ljudem na tej zemlji! Bodi ti naš Pastir! Bodi naš mir! Naredi nas za ribiče ljudi. Gospod Jezus, kot si nekoč poklical prve učence, naj hodijo za teboj in postanejo ribiči ljudi, tako naj tudi danes odmeva v naših srcih tvoje ljubeče povabilo: “Hodi za menoj!” Nakloni mladim, fantom in dekletom, milost, da se bodo radi odzvali tvojemu klicu. Podpiraj apostolska prizadevanja naših škofov, duhovnikov, posvečenih oseb. Podari vztrajnost našim bogoslovcem in vsem tistim, ki želijo vse svoje življenje posvetiti tvoji službi. Prebudi v naših skupnostih misijonarsko gorečnost. Pošlji, Gospod, delavcev na svojo žetev in ne dopusti, da bi se človeštvo izgubilo zaradi pomanjkanja pastirjev, misijonarjev in oseb, ki so posvetile svoje življenje evangeljskemu cilju. Mati Cerkve in vzor občestva, pomagaj nam reči “da” Gospodu, ki nas kliče k sodelovanju z odrešenjskim Božjim načrtom. Amen.

Oče naš, Zdrava, Marija, Čast bodi
Blaženi Janez Pavel II., prosi za nas.

Ni komentarjev:

Objavite komentar