Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

petek, 1. oktober 2021

ZA ZIDOVI SAMOSTANA Ob peti obletnici obiska Marije romarice iz Fatime

Pred petimi leti, od maja do oktobra 2016, smo z velikim navdušenjem in gorečnostjo sprejeli in spremljali fatimsko Marijo romarico, ki je obiskovala škofije in župnije po vsej Sloveniji. Letos smo v letu svete Družine in naših družin. Postavlja se vprašanje, kako bi upoštevanje fatimskih naročil in zgledov pastirčkov vplivalo na naše družine, da bi živele v večjem miru in zadovoljstvu.

Fatimska naročila in zgledi pastirčkov, Lucije, Frančiška in Jacinte, postavljajo v središče prijateljstvo s »skritim Jezusom« v Evharistiji in s tem z Bogom. – Če vsi člani v družini živijo v prijateljstvu z Jezusom v Evharistiji, redno prejemajo zakramente in se ravnajo po evangeliju, bo družina gotovo živela v miru in zadovoljstvu.

V Fatimi je mir povezan z vsakodnevno molitvijo rožnega venca. – Družina, ki dan zaključi s to molitvijo, bo vsekakor zadovoljna in bo ostala skupaj. Upravičeno lahko upamo, da bo tudi v prihodnjem življenju skupaj v večni sreči pri Bogu.

Angel in Marija naglašata pomen sprejemanja križev in žrtev. – Če bodo vsi člani v družini s potrpežljivostjo sprejemali križe in žrtve v zadoščenje za svoje in tuje grehe ter kot prošnjo za spreobrnjenje grešnikov, bodo sami srečni. Hkrati bodo s tem mnogim pomagali k srečnemu družinskemu življenju, saj smo v Cerkvi vsi eno telo, katerega udje skrbijo drug za drugega.

Lucija se je po Marijinem naročilu zelo trudila za uvedbo prvosobotne pobožnosti na fatimski način. – Če se je bodo družine s pravo gorečnostjo udeleževale, bodo v tem življenju živele v miru in sreči, v prihodnjem pa bodo deležne večne sreče.

V središču fatimskega sporočila je posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu in življenje iz te posvetitve. – To bo družinam dajala moč, da bodo uresničile vse tisto, kar Marija in Jezus od njih pričakujeta. Zelo nam pomaga vsakodnevno obnavljanje posvetitve s kratko molitvijo:

 

Presveto Srce Jezusovo, brezmadežno Srce Marijino,

naša družina se vama z ljubeznijo izroča in popolnoma daruje. Bodita z nami in nam pomagajta, da bomo izpolnjevali Jezusovo zapoved ljubezni do Boga in do bližnjega, Božje in cerkvene zapovedi ter se ravnali po nauku cerkvenega učiteljstva pod vodstvom Petrovega naslednika. Tako bomo rasli v medsebojni ljubezni in edinosti. Brezmadežno Srce Marijino, vodi nas na poti k Jezusu! Presveto Srce Jezusovo, bodi naše življenje in vstajenje! Amen.

 

Z življenjem po fatimskih naročilih in zgledih pastirčkov bomo prispevali k zmagi Marijinega brezmadežnega Srca. Sv. Janez Pavel II. je pogosto ponavljal tolažilne besede: »Končno bo zmagalo Marijino brezmadežno Srce.« Storimo, kar moremo, da bo ta zmaga v naših srcih, naših družinah in v javnem življenju nastopila čim prej.

p. Anton

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar