Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 16. marec 2021

Ko sveti Jožef spi, nas varuje.

»Hotel bi Vam povedati zelo osebno stvar. Svetega Jožefa imam zelo rad, ker je močan in tih mož. Na mizi imam kip svetega Jožefa, ki spi. In medtem ko spi, skrbi za Cerkev! Da! Vemo, da lahko to stori. In ko imam kak problem, težavo, napišem listek in ga položim pod svetega Jožefa, naj o tem sanja! To dejanje pomeni: moli za ta problem!« S temi besedami je Frančišek dne 16. januarja 2015 popoldne govoril pred zbranimi družinami v »Mall of Asia Arena« v Manili. Tako je govoril o svoji pobožnosti do svetega Jožefa in o kipu spečega svetnika, ki ga ima zraven majhne pisalne mize v sobi v Domu svete Marte, kjer je sklenil ostati po svoji izvolitvi.

Še predno je papež Frančišek spregovoril o svoji pobožnosti do svetega Jožefa in o svoji navadi, da mu z listki zaupa probleme, namene, prošnje za milosti, je že postala znana. Neki latinsko-ameriški škof, ki je bil na obisku pri papežu, je fotografiral ta kip spečega svetega Jožefa v Frančiškovi delovni sobi. Ta pobožnost že dolgo spremlja papeža. Stari kipec spečega svetega Jožefa je Bergoglio imel že v sobi, kjer je osemnajst let bival v Collegio Maximo di San Miguel, kjer je bil rektor in nato tudi kot provincial jezuitov.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar