Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 10. marec 2019

Vera je ključ za razumevanje skrivnosti Jezusa in Marije

Prav za to gre pri molitvi rožnega venca. Zato je na začetku potrebno zelo pozorno in pobožno moliti vero, ker – znova ponavljam – bolj ko bo živa in močna naša vera, tehtnejša bo molitev rožnega venca.
To vero mora opogumljati in oživljati ljubezen. Povedano z drugimi besedami: da bi dobro molili rožni venec, je potrebno, da smo v Božji milosti ali vsaj odločeni, da jo spet pridobimo.
Vera mora biti močna in stanovitna, to pa pomeni: pri rožnem vencu ne smemo iskati svojega čutnega užitka, duhovne tolažbe, ki ju izgubimo, ko nas mučijo številne nehotene raztresenosti ali čudno zoprno stanje v duši ali neznosni dolgčas ali posledična telesna lenobnost.
Pri molitvi rožnega venca ni nobene potrebe po užitkih ali tolažbah, po vznesenostih ali vzdihljajih, po solzah. Niti se ne zahteva stalna prisotnost domišljije. Potrebna sta čista vera in pravi namen. Zadostuje samo vera!
Sv. Ludvik Grignion Montfortski

Ni komentarjev:

Objavite komentar