Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 11. marec 2019

Rožni venec kot Marijin odgovor na pohujšanje zaradi greha

Nad 700 skupin je že organiziralo molitvene verige rožnega venca, tako v ZDA kot v drugih 15 državah prek uradnega bloga RosaryCoasttoCoast.com. Te nacionalne štafete rožnega venca so se odvijale po zgledu Poljske v letih 2016 in 2017.
Doug Berry, eden izmed glasnikov teh molitvenih akcij, je izjavil, da je »odziv na mednarodni ravni fenomenalen«, in dostavil, da letošnji dogodek »dokazuje, da ljudje želijo sodelovati, storiti vse, kar je v njihovi moči, za zajezitev zla v tem zgodovinskem času, ki ga živimo«.
Glede na stanje znotraj Cerkve Barry meni, da je ta čas zares edinstven zaradi eksplozivnega razkritja škandalov v Cerkvi. Mnogi se sprašujejo: »Kaj lahko storimo?« Odgovor se glasi: Moramo govoriti! Moramo organizirati akcije! Ta rožni venec je povsem konkretna, vidna in javna akcija. Devica Marija je rekla, da ima rožni venec moč, pred katero hudiči bežijo.
»Ni boljšega načina, da se zahvalimo Bogu za njegovo dosedanjo naklonjenost in da ga prosimo za ozdravljenje Cerkve, kot je ta, da se udeležimo rožnega venca OD OCEANA DO OCEANA in molimo z Devico Marijo, ki je za Jezusom najmogočnejši sovražnik vseh temnih sil«, pojasnjuje v video-posnetku škof Robert Morlino (Madison, Wisconsin, ZDA), ki je velik podpornik pobude Rožni venec od oceana do oceana.
To pobudo podpira tudi škof iz Astane v Kazakstanu msgr. Athanasius Schneider. V video-posnetku, v katerem naznanja svojo podporo, pravi: Kot Marijini otroci se hočemo oprijeti roke, ki nam jo ponuja naša nebeška Mati, da bi bili obvarovani pred vidnimi in nevidnimi napadi Kristusovih sovražnikov in da bi bili potolaženi v teh časih velike doktrinalne in liturgične zmede, ki vlada v življenju Cerkve.«

Ni komentarjev:

Objavite komentar