Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 18. marec 2019

Marijine solze, znamenje Materine navzočnosti

Solze so »znamenje« Materine prisotnosti, saj dokazujejo, da je Marija Mati človeštva. Čeprav je v nebeški blaženosti, ostaja zvesta svoji nalogi, ki jo je prejela pod križem (Jn 19,26–27): »Marija ne ostaja brezčutna, ampak je v celovitosti svojega telesa in duše udeležena pri zgodovini svojih otrok« (Pij XII.). Solze so dejansko govorica telesa, ko ni več besed.
Kot v ostalih izrednih prikazovanjih v zgodovini (La Salette 1846, Lurd 1858, Fatima 1917) Marija vabi svoje otroke, da bi živeli po evangeliju, prosi jih za molitev in spreobrnjenje, še naprej ponavlja: Kar koli vam reče, storite (Jn 2,5), pri tem pa to dela tako, da uporablja zgovornejšo in bolj univerzalno govorico. »Solze torej pričujejo o Materini prisotnosti v Cerkvi in v svetu« (sv. Janez Pavel II.).
Marijine solze odkrivajo tudi žalost Božjega Srca, ki ni ljubljeno: »To so solze žalosti zaradi vseh teh, ki zavračajo Božjo ljubezen« (sv. Janez Pavel II.). Solze so »znamenje«, ki povzema jok človeštva: Marija je bitje kot mi, je del našega človeštva. Je podoba in zagovornica vseh tistih, ki jokajo. Marija upravičeno govori z apostolom: »Veselite se s tistimi, ki se veselijo, in jokajte s tistimi, ki jočejo« (Rim 12,15). »Jokajoča Mati Božja predstavlja vse solze nedolžnih, ki jih nihče ne tolaži« (Joseph Ratzinger).
Vir: Notre Histoire avec Marie

Ni komentarjev:

Objavite komentar