Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

petek, 7. januar 2022

Kaj je novega v Sitiku?

Februarja 2021 smo pridobili vsa dovoljenja za ureditev Zeliščnega vrta patra Simona Ašiča, ki bo ob Zeliščni lekarni patra Simona Ašiča in v neposredni bližini samostanske cerkve.

·                    Meseca marca smo dokončno sanirali skladiščne prostore, ki so utrpeli škodo v poplavi leta 2020, ter jih opremili z novimi skladiščnimi regali.

·                    Aprila smo pričeli s pripravljalnimi deli za izvedbo Zeliščnega vrta patra Simona Ašiča (sanacija dela zahodnega zidu samostanskega obzidja).

·                    Meseca junija smo izvedli novo klimatizacijo skladišča zelišč, s katero lahko natančno uravnavamo temperaturo in relativno zračno vlažnost v skladišču.

·                    Istega meseca smo se s sodelavci odpravili na uspešno in prijetno strokovno ekskurzijo v/na Vipavski Križ, Sveto Goro in Goriška Brda.

·                    Julija smo pričeli z zemeljskimi deli in pripravo terena za izvedbo Zeliščnega vrta patra Simona Ašiča, katerega otvoritev načrtujemo za mesec maj 2022.

·                    Konec meseca julija se je upokojila naša dolgoletna sodelavka Marjeta Gorše.

·                    Avgusta smo pričeli sodelovanje z oblikovalcem Gregorjem Šuštarjem, ki bo za podjetje pripravil celostno grafično podobo.

·                    Od tega meseca smo z Ašičevimi domačimi jabolčnimi kisi prisotni tudi v hotelih LifeClass Portorož.

·                    Meseca septembra smo se odločili za zaprtje Čajnice in zeliščne prodajalne PATER AŠIČ v Ljubljani, saj je bilo njeno delovanje zaradi ukrepov za zajezitev epidemije zelo omejeno, obisk pa ni opravičeval nadaljevanja poslovanja. Kljub temu za leto 2022 načrtujemo, da bodo izdelki patra Simona Ašiča tudi na tej lokaciji ponovno na voljo našim zvestim strankam.

·                    Oktobra je podjetje pridobilo certifikat bonitetne hiše CompanyWall, po katerem sodi podjetje Sitik d.o.o. med 7 % najuspešnejših slovenskih podjetij (bonitetna ocena AAA).

·                    Istega meseca je bil v video predstavitev države Slovenije na mednarodni razstavi EXPO v Dubaju, ki bo potekala od oktobra 2021 do marca 2022, vključen tudi pater Simon Ašič.

·                    V novembru smo vzpostavili sodelovanje s knjigarnami Družina v Ljubljani, Murski Soboti in v Novem mestu, v katerih je kupcem odslej na voljo tudi izbor izdelkov patra Simona Ašiča, prav tako pa smo pričeli sodelovanje z novo odprto Hišo kranjske čebele v Višnji Gori, kjer so na voljo naši izdelki, povezani z medom.

·                    Novembra smo pričeli z izdelavo nove spletne strani in nove spletne trgovine ter izvedli zasaditev okrasnih rastlin v nastajajočem Zeliščnem vrtu patra Simona Ašiča.

·                    V mesecu decembru sledijo priprave na novo poslovno leto ter izvedba dodatnega tlakovanja poti in prodajnega prostora v rastlinjakih samostanske vrtnarije, kar bo našim strankam in kupcem omogočilo še boljšo izkušnjo.

Gregor Rep, direktor Sitika d. o. o.

Ni komentarjev:

Objavite komentar