Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 7. julij 2021

Spomnimo se

Tednik Katoliški GLAS je v 20. Številki, dne 18. maja 1967, poročal o novi papeški okrožnici o češčenju Matere Božje. Misli so tudi danes aktualne:

»Prav na dan 13. maja 1967, ko je papež sv. Pavel VI. poromal v Fatimo, kjer se je pred 50. leti [danes je že 104 leta] prvič prikazala Devica Marija, je bila objavljena okrožnica »Veliko znamenje« (Signum magnum), ki govori o češčenju in posnemanju kreposti Božje Matere.

V prvem delu je najprej govor o Mariji, ki je duhovna mati Cerkve. Svoje materinstvo vrši sedaj s tem, da neprestano posreduje pri svojem Sinu. S čarom svojih kreposti tudi vzgojno vpliva na sinove Cerkve. Njena svetost je bleščeč vzgled popolne zvestobe milosti: evangelij je poln zgledov njenih čednosti, zlasti njene zveste službe in predanosti Gospodu od Gabrijelovega oznanjenja do njenega častitljivega vnebovzetja. Prav je zato, da proslavljamo Marijo kot Mater Cerkve in smo ji za njeno poslanstvo, ki ga vrši v naše dušno dobro, hvaležni.

V drugem delu okrožnice papež poudarja, da mora prava pobožnost do Matere Božje odsevati njene kreposti, da mora voditi k Jezusu, nas spodbujati k molitvi, pokori in strahu božjem. Sam Kristus nam je Marijo dal kot vzor Cerkve; ona je nova Eva, zarja nove zaveze, ki s svojo spodbudno navzočnostjo v vseh časih razsvetljuje zgodovino Cerkve. Kot Mati te Cerkve je postala bandero edinosti in spodbuda za popolno bratstvo med kristjani. Prav je zato, da se vsakdo izmed nas osebno posveti Marijinemu brezmadežnemu Srcu.«

Ni komentarjev:

Objavite komentar