Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

petek, 2. julij 2021

Posvetitev JMS v župniji Ig

V župniji Ig imamo Marijino božjepotno cerkev na Kureščku. Tu je nastalo Marijino sporočilo z željo, naj se župnije pod Marijinim svetiščem posvetijo Jezusovemu in Marijinemu Srcu. Župnija Ig je to formalno že storila. Enako smo hoteli storiti tudi v župniji Golo. Zato smo že v letu 2019 začeli vabiti goste, duhovnike, ki bi nas kot misijonarji navdušili za posvetitev. Prav tako pa so nas nagovarjali tudi na Igu z namenom, da poživimo pobožnost za prve petke in prve sobote. Gostili smo gospoda Srečka Frasa in p. Tomaža Podobnika. Ko bi morali s tem nadaljevati, pa je prišla korona kriza in z vsemi dejavnostmi smo morali prenehati. Vmes je bila ukinjena župnija Golo. A želja za posvetitev oltarnega občestva, posameznikov in družin, ter obnovitev posvetitve v župniji Ig pa ostaja.

Pobuda gre zato naprej. Odločili smo se, da del priprav nadaljujemo preko ZOOM aplikacije na medmrežju. V goste smo povabili pričevalca o Fatimi, zakonca Mojco in Severina Maffi. Njuno predavanje je bilo najprej pričevanje, saj sta povedala, kako sta bila pred leti obdarovana ob obisku milostnega kipa Marije Romarice iz Fatime v Sloveniji. To obdarjenost živita tudi sedaj, ko sama pripovedujeta o zgodovini Fatime izpred 104 let in ob računalniški predstavitvi govorita o posvetitvi vsega sveta Marijinemu Brezmadežnemu Srcu.

Na Kureščku že nekaj mesecev gostijo pričevalca Božjega odpuščanja duhovnika Cirila Čuša, ki enkrat mesečno pripravi nagovor na neko aktualno temo. Tako je v postu enkrat spregovoril o evharistiji, drugič pa o sveti spovedi. Temu smo se pridružili tudi s strani župnije. Izredno nas je nagovorila njegova beseda. Za vsako izgovorjeno besedo tudi sam stoji in je izreden pričevalec.

Ker so vsa ta predavanja na spletu, se nam lahko pridružite tudi mnogi drugi, ki vas nagovarja Marijino Brezmadežno Srce. Dostop do predavanj na ZOOM-u vedno objavimo na spletni strani župnije Ig ali med oznanili. Posnetke teh pričevanj pa lahko najdete na YouTube kanalu z naslovom E-duhovni večeri s Kureščka. Povezava do tja pa je objavljena tudi na spletni strani župnije Ig.

župnik Janez Avsenik

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar