Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 27. oktober 2022

Cerkev je potrdila 70. čudež v Lurdu

Na god Naše lurške Gospe in ob 24. svetovnem dnevu bolnikov (11. februar 2018) je msgr. Jacques Benoit-Gonnin, škof v Beauvaisu, Noyonu in Senlisu (Francija), potrdil čudežni značaj ozdravitve sestre Bernadette Moriau, redovnice reda frančiškank oblatinj Jezusovega presvetega Srca, ki se je zgodila 11. julija 2008 po romanju v Lurd. Šlo je za 70. čudež, ki ga je Cerkev uradno pripisala posredovanju lurške Matere Božje.

Sestra Bernadette Moriau se je rodila 23. septembra 1939 v severni Franciji. Leta 1966 je pri sedemindvajsetih letih zbolela zaradi hudega vnetja živca v ledvenem predelu. Imela je štiri kirurške posege in različne terapije, vendar se ji zdravstveno stanje ni znatno izboljšalo. Leta 1975 ni več mogla opravljati poklica medicinske sestre. Leta 1999 ji je oprsje v ledvenem predelu popolnoma otrdelo. Leta 2005 se je pojavila deformacija leve noge in morala je nositi opornico.

V začetku leta 2008 se je sestra Bernadette udeležila škofijskega romanja v Lurd. Njeno zdravstveno stanje se je zaradi napornega potovanja še poslabšalo. 11. julija 2008, ko je bila v Lurdu evharistična procesija, se je redovnica nahajala v kapeli redovne hiše, kjer je bila enourna adoracija. V tistem trenutku je zaznala nenavaden občutek sprostitve in toplote po vsem telesu. Zaslišala je notranji glas. Rekel ji je, naj odstrani vsa pomagala, ki jih je uporabljala do tistega dne. Takoj je prekinila tudi z vsemi terapijami.

Nove medicinske preiskave in posvetovanja zdravnikov specialistov so omogočila, da je Urad za medicinske ugotovitve 7. julija 2017 potrdil nenadni, trenutni, popoln, trajni in nerazložljivi značaj ozdravitve.

Vir: Zenit

Ni komentarjev:

Objavite komentar