Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 14. oktober 2015

Šopek Materi Mariji 2.



Če nas molitev po svoji naravi in moči Kristusovih obljub privede v bližino Boga, da bi ga prosili pomoči, vemo, da pod dvema pogojema postane zelo učinkovita: da je VZTRAJNA IN STALNA ter da se VEČ OSEB ZDRUŽI v skupni molitvi … Ti dve priporočili v popolni obliki najdemo pri molitvi rožnega venca.
Leon XIII.

Dovolj pogosto se dogaja, da sprejemam v avdienco NOVOPOROČENCE in jim namenim očetovsko besedo. Ob tej priložnosti jim podarjam rožni venec in jim ga zelo priporočam v molitev ter jih ob navajanju lastnega zgleda spodbujam, da ne bi glede tega izpustili niti enega dneva, čeprav imajo mnogo dolžnosti in obveznosti.
Pij XI.

V lyonski škofiji v Franciji so na škofijskem uradu razpravljali, ali naj pripuste k svetim redovom 29-letnega JANEZA VIANNEYA, ki mu je študij iz latinskih teoloških knjig šel bolj slabo. Da debato dokonča, je vprašal generalni vikar: »Ali je gospod Vianney pobožen? Ali časti Marijo? Ali zna moliti rožni venec?« Na vsa tri vprašanja so soglasno odgovorili: »Da.« – »No, potem je sprejet, vse drugo bo storila Božja milost!« Ni se zmotil. Božja milost je po tem ponižnem služabniku storila velike reči. Danes je svetnik in nebeški zavetnik vseh duhovnikov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar