Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 8. oktober 2023

TAKOLE MOLIM Vse življenje je molitev

Molitev je zame, da slaviš, hvališ Boga zaradi njega samega, se mu zahvaljuješ za vse trenutke življenja, za manj prijetne kot tudi za vesele. Predvsem pa je molitev izročitev samega sebe in vsega svojega življenja Bogu v čast, vernim dušam v vicah v zveličanje in vsem ljudem v duhovni in telesni blagor. Vsaka dobra misel, ki je povezana z Bogom, vsako dejanje in vsaka dobra beseda, ki prinese ljudem korist in dušni blagor, je v nekem širšem smislu molitev in je zaslužna za nebesa. Pomembno pa je, da vsako delo opravljamo zaradi Boga. Tako dejanje je še bolj zaslužno. Predvsem pa je molitev, da se vedno, v vsakem trenutku, zavedamo, da je Bog pričujoč v nas, da z nami dela, ter nas ohranja pri življenju. Človekovo življenje mora izražati in udejanjati zahvalo Bogu zaradi njega samega in mora biti odgovor na njegovo neizmerno ljubezen. Treba je vedno reči: »Hvala Bogu!« z besedo, mislijo in z dejanjem, in to je najboljša molitev.

Molitev je pa tudi boj s slabimi mislimi, hotenji, željami; ta boj je pred Bogom zaslužen, če ga darujemo v blagor duš v vicah, Bogu v čast ter v duhovno korist bližnjemu.

Matevž

Ni komentarjev:

Objavite komentar