Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 7. november 2019

ZA ZIDOVI SAMOSTANA Urednikova beseda

Bili smo v mesecu rožnega venca. Mesec oktober je za mesec rožnega venca leta 1883 razglasil papež Leon XIII. Rožni venec naj bi kristjani molili vsak dan skozi vse leto in vse življenje. Tako želi tudi Kraljica rožnega venca, saj je trem fatimskim pastirčkom naročila, naj še naprej vsak dan molijo rožni venec. Če ga kdo doslej ni molil, naj ga moli vsaj ta mesec.
Rožni venec lažje molimo, če ga molimo za poseben namen. Papež Frančišek želi, da bi ga letos v mesecu oktobru molili za pospešitev misijonarske dejavnosti Cerkve. Vsa Cerkev je in mora biti misijonarska. Evropa postaja vedno bolj poganska. Treba je, da Bog na podlagi naše molitve in odpovedi zaustavi ta proces. Potreben je proces spreobrnjenja. Evropa in Slovenija morata zopet postati krščanski! To je sicer Božje delo, a Bog računa z nami. Najprej je treba, da se po delovanju Svetega Duha mi sami poglobimo v veri, upanju in ljubezni.
Med najpomembnejšimi dogodki v mesecu septembru za mlade je bila vsekakor Stična mladih 21. septembra. Okrog 5000 mladih je napolnilo ne le samostanske prostore ampak celotno Stično. To že 38. letno srečanje v obliki festivala mladih je ob slovenski verni mladini zbralo tudi njihove duhovnike in škofe. Poleg zelo pestrih dejavnosti je bil središčni dogodek mašna daritev, ki ji je predsedoval in imel nagovor za mlade mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl. Celotno srečanje je povezovalo marijansko geslo: Tukaj sem, zgodi se!

Ni komentarjev:

Objavite komentar