Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 12. november 2019

Premagati raka z Marijo

Marija Azelija Guérin Martin, mati sv. Terezije Deteta Jezusa, je bila rojena leta 1831 in je umrla 1877. Papež Frančišek jo razglasil za sveto 18. oktobra 2015. V veselju in žalosti se je obračala na Marijo, Devico smehljaja. Zélie, tako so jo pogosto klicali, je vedela, da Božja Mati spremlja vsak družinski dogodek, ozdravlja, tolaži in opogumlja tiste, ki se k njej zatekajo, še posebej, če so preživeli težko bolezen, kot je rak.
Ko je Zélie zvedela za svojo bolezen, se je po prvem šoku odločila, da se bo podala na pot zaupanja. Žena in mati je živela to preizkušnjo kot izredno priložnost za notranjo prenovo. Vsak trenutek jo je bolj približal Jezusu.
V vsem času bolezni je zaupala v posredovanje Device Marije. Odšla je v Lurd, da bi svoje zdravje izročila v roke Božje Matere. Ko je ob vrnitvi razumela, da je rodovitnost njenega življenja v tem, da stopi na pot še večjega darovanja nebeškemu Očetu, je Zélie izkusila, kaj je pristna sreča in resnično veselje. Njene dneve je razsvetljevala tista, ki jo je obdajala, in nebeška luč je premagovala temino noči.
Vsakomur, ki ga je prizadela bolezen, je sv. Azelija lahko prijateljica in dragocena pomoč, da bi zmogel preživeti čas hude preizkušnje skupaj z Jezusom in Marijo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar