Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 26. november 2019

Moje dnevne molitve

Vsak dan molim iz molitvenika, ki ga je leta 1996 izdala Družina: jutranje in večerne molitve,
molitve k Svetemu Duhu, k Materi Božji, k nebeški godovni zavetnici, v zahvalo za leta življenja in tri molitve za duhovne poklice. Obnovim tudi krstne obljube.
Imam tudi molitvenik iz leta 1957, ki mi ga je poklonila birmanska botra, ter molitvenik iz leta 1940, ki mi ga je poklonila krstna botra.
Molim tudi križev pot za duhovne poklice iz molitvenika p. Nadraha: Z Marijo na križevem potu. Molim vseh pet rožnih vencev in tudi več; rožni venec Božjega usmiljenja tudi z vzkliki. Po vsakem rožnem vencu molim desetko za duše v vicah. Molim jih tudi ponoči, ko ne morem spati, pa tudi na sprehodu. Vsak dan pred sveto mašo molivke zmolimo dva rožna venca, molitev k sv. Jožefu in za duhovnike.
Ne pozabim tudi na litanije Srca Jezusovega, k Svetemu Duhu, Materi Božji, k svetemu Jožefu, za pokojne brate in sestre od papeža Pija IX. iz leta 1857. Včasih pa molim tudi litanije svete Ane in druge. Opravljam tudi molitve za prve petke in sobote.
Berem Družino, glasila: Beseda med nami, V Materni šoli Bernardove družine in razne knjižice, ki jih napiše dr. p. Nadrah in tudi druge.
Imam veliko duhovnih knjig in tudi Sveto pismo iz leta 2003 s podpisom gospoda nadškofa Urana in škofa Franca Šuštarja, in Sveto pismo iz leta 1965. Bila sem tudi na raznih romanjih po svetu. Glavno mi je, da imam duhovno poglobljeno krščansko vero.
Udeležujem se pobožnosti v Stični: Bernardove družine, češčenja Jezusovega in Marijinega Srca in fatimske slovesnosti. Stanovanje imam opremljeno s podobami Jezusovega in Marijinega Srca in s kipci.
Ana

Ni komentarjev:

Objavite komentar