Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 22. april 2020

ŽIVLJENJE IZ POSVETITVE JMS Božja ljubezen nas vabi k ljubezni (11) Čemu posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu?

Po posvetitvi Jezus in Marija globlje vstopita v naše življenje, postaneta naša spremljevalca. Marija nas vodi k Jezusu. Jezus živi v nas, nas spremlja. Gre za bistvo krščanstva, za velikonočno skrivnost, ljubezen do konca, življenje iz ljubezni, Božji dar, velikonočni in binkoštni dar. To ni le neka pobožnost, podobna drugim pobožnostim. To je način življenja!
Zakaj govorimo o »srcih«, zakaj ne raje kar o Jezusu in Mariji? Ker hočemo poudariti Jezusovo in Marijino ljubezen do nas. Srce je simbol ljubezni. Posvetitev je zelo učinkovita obnovitev krstnih obljub. Jezus je prišel in tudi danes prihaja po Mariji. Mi gremo k njemu po Mariji.
Zakaj v dušnem pastirstvu pospešujemo življenje iz posvetitve? Po življenju iz posvetitve postanemo bolj poglobljeni kristjani, ki jim ni dovolj le nedeljska mašna daritev. Poudarek je na ljubezni sredi vsakdanjega življenja. Bog je ljubezen. Vsemu se človek lahko upre, le nesebični ljubezni ne. Vse bo minilo, ljubezen pa bo ostala. Češčenje JMS je graditev nebeškega kraljestva, ki bo ostalo vekomaj.
An

Ni komentarjev:

Objavite komentar