Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 28. april 2020

Verovanje – zaupanje v Boga

Sicer pa je zdaj čas milosti, zdaj so dnevi rešitve: jasno, čas za iskanje in klicanje, ko pogosto začutimo njegovo navzočnost, še preden ga pokličemo. Poslušajte, kaj vam je obljubljeno: »Preden me boste klicali, bom rekel: Glejte, tukaj sem« (Iz 65,24). Ta dobrotljiva priložnost prav sedanjega časa ni bila skrita psalmistu, ki pravi: »Hrepenenje ubogih je Gospod uslišal, pripravljenost njihovih src je slišalo tvoje uho« (Ps 9,38). Če je z dobrimi deli mogoče iskati Boga, torej delajmo, dokler še utegnemo, dobro vsem, zlasti še zato, ker Gospod odkrito napoveduje, da pride noč, ko nihče ne bo mogel več delati. Mar si boste za iskanje Boga, za opravljanje dobrih del v prihodnjih vekih našli kak drug čas razen tega, ki vam ga je Bog določil, da se vas bo spomnil? Zato so zdaj dnevi rešitve, ker te dni sam Bog, naš Kralj, že od zdavnaj rešuje v deželi.
Ta svet ima svoje noči, in teh ni malo. Kaj pravim, da ima šest noči, ko pa je njega skoraj sama noč in ves tiči vedno v temi? Noč je judovska nevera, noč nevednost poganov, noč izprijenosti krivovercev, noč je tudi meseno in živalsko življenje katoličanov. Ali ni noč tam, kjer ljudje ne sprejemajo tega, kar prihaja od Božjega Duha? V teh nočeh zaman iščete sonce pravice in luč resnice, to je Ženina. Nič skupnega namreč nimata luč in tema.

Ni komentarjev:

Objavite komentar