Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 19. april 2020

Romanje kipa medžugorske Matere Božje Mala Nedelja

Od 15. do 17. maja bo v Murski Soboti potekal prvi Mladifest (Mladinski festival) v Sloveniji. Duh Medžugorja se želi prenesti tudi v Slovenijo: češčenje križa, češčenje Najsvetejšega, spoved, pesmi, maša, pričevanja. V pripravi na ta festival roma po župnijah murskosoboške škofije kip Kraljice Miru iz Medžugorja. Mladi so ga sprejeli iz rok Medžugorskega župnika fra. Marinka Šakote.
Dan pred Marijinim obiskom v naši župniji Mala Nedelja smo imeli pred mašo adoracijo – češčenje Najsvetejšega kot neposredno pripravo na njen milostni obisk. Prvi dan njenega obiska, v petek 24. 1., je nosil naslov: S Teboj, Mati, pod križem. Z veseljem smo pričakali prihod Marijine podobe iz Medžugorja v našo župnijo. Najprej so ji delali družbo naši veroučenci, molili so rožni venec, peli Marijine pesmi, ji izrekali zahvale in jo prosili milosti zase in za svoje družine. Nato so prišli člani ŽPS, Karitas, župnijski sodelavci in drugi, ki so molili in peli do večerne svete maše. Pri sveti maši je bil uradni sprejem.
Gospod župnik Srečko Fras je pozdravil Marijo z naslednjimi besedami: »Tvojo milostno podobo sprejema naša župnija z največjo ljubeznijo. Za nas so tukaj na zemlji tvoji obiski vedno znamenja posebnih milosti, da nam nebo hoče nekaj sporočiti. Tvoje sporočilo je vedno Božje naročilo. Pod to čudovito podobo sprejemamo in slavimo tebe, naša nebeška Gospa, Kraljica miru, in se ti v teh dneh še posebej izročamo v varstvo. Obnoviti hočemo svojo posvetitev tvojemu Brezmadežnemu Srcu. Prosimo te, varuj nas, o Mati, vsake nevarnosti, varuj našo župnijo, naše družine in našo mladino vseh zablod in vsega hudega.«
Po sveti maši smo imeli adoracijo, z Medžugorskimi pesmimi na CD-ju.
Drugi dan, v soboto, je nosil naslov: Marija pa je vse te besede ohranila v svojem Srcu. Ves dan so prihajali verniki molit po vnaprej določenem programu za posamezne vasi do večerne svete maše. Vsako molitveno uro so molili rožni venec, litanije, peli, prebirali Marijina sporočila in v tišini izročali svoja srca Mariji. Po maši je bila akademija v spomin župniku Antonu Kremplu, ki je deloval v župniji (1836-1844).
Zadnji dan obiska pa je nosil naslov: Z vstalim Gospodom in Marijo v življenje. Eno uro pred jutranjo sveto mašo smo molili rožni venec z Marijo pred Najsvetejšim. Pri sveti maši so otroci molili Marijin Magnifikat, po njej pa smo se posvetili Marijinemu Brezmadežnemu Srcu.
Ob odhodu Marije iz naše župnije so jo med petjem pesmi Pred teboj o Mati, iz cerkve spremljali otroci oblečeni v belo. Slovo je bilo zelo težko, kot da odhaja mati od doma. Solzne oči večine prisotnih, ki so napolnili malonedeljsko cerkev, so izražale tisto, kar je čutilo srce. Vse dni njenega obiska so naše telesne oči res gledale kip, Marijino podobo, naša srca pa so čutila njeno živo navzočnost in okušala njeno materinsko ljubezen.
Obisk Marijine podobe iz Medžugorja nam je vsem dal novih moči za življenje. Marija nam je izprosila veliko milosti za naše družine, za našo mladino. Naša naloga pa je, da živimo po Marijinih sporočilih, ki nam jih je dala v Medžugorju: 1. Molitev rožnega venca, 2. Evharistija, 3. Branje Svetega Pisma, 4. Post in 5. Mesečna spoved.
Marija Šalamun

Ni komentarjev:

Objavite komentar