Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 5. april 2020

35 LET BERNARDOVE DRUŽINE Kako poglobiti prijateljstvo z Jezusom?

V Marijini šoli smo. Ona je bila in je še zdaj v največjem prijateljstvu z Jezusom. Marijino poslanstvo je voditi k njemu. Čim bolj bomo povezani z našo duhovno Materjo, Materjo Bernardove družine, tem bolj bomo povezani z Jezusom. Naša Mati ničesar bolj ne želi kakor to, da bi se z vedno prisrčnejšo ljubeznijo oklepali njenega Sina. Molitev zdravamarija, ki jo bomo ta mesec še posebno zbrano molili, nas bo po Mariji povezovala z Jezusom. Tudi naš zavetnik sv. Bernard, ki je v svojem življenju Kristusa tako zelo ljubil, nam bo s svojim zgledom in priprošnjo v veliko oporo.
Da bomo Jezusa bolj vzljubili, ga moramo najprej bolje spoznati. Pri tem nam bo v največjo oporo Sveto pismo nove zaveze. Po štirih evangelijih nam bo Kristus spregovoril prav tisto, kar je za nas najbolj potrebno.
Jedro evangeljskega sporočila je dejstvo, da nas je Jezus odrešil s svojim trpljenjem, smrtjo in vstajenjem, pa tudi z vsem svojim življenjem. To odrešenje prinaša do nas vsaka mašna daritev. Kdor z živo vero in gorečo ljubeznijo pri njej sodeluje in Jezusa prejme v svoje srce, bo gotovo rastel v ljubezni do njega. Bolniki, invalidi in ostareli se lahko z mašno daritvijo in z Jezusom, ki je glavni darovalec in dar vsake mašne daritve, povežejo tako, da z njim v duhu darujejo nebeškemu Očetu svoje trpljenje. Jezusa pa prejmejo v svoje srce po duhovnem obhajilu, to je po iskreni želji, da bi prišel k njim in prebival v njih.
Z Jezusom smo si blizu, če živimo s cerkvenim letom. Spomnimo se, kako nas povezuje z Odrešenikom adventno hrepenenje, prisrčna domačnost božičnih praznikov, resnobnost spokornega postnega časa s svojim viškom na veliki petek, zmagoslavje velike noči. Kaj so za nas drugega vsi Gospodovi prazniki, če ne vedno ponavljajoče se vabilo, da svojega Odrešenika še prisrčneje vzljubimo! Radi bomo prosili Marijo, naj nam pomaga poglabljati prijateljstvo z njenim Sinom Jezusom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar