Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 20. maj 2020

Rožni venec za duhovne poklice


Osrednja tema namenov, ki jih lahko obujamo ob posameznih desetkah rožnega venca, je – poleg splošne prošnje za duhovne poklice – prošnja za notranje ozdravljenje. Mladim naša molitev pomaga, da sploh lahko odkrijejo svojo poklicanost, se ji odzovejo in vztrajajo na začeti poti. Bog v marsikatero srce že ob spočetju položi seme poklicanosti, vendar mnoge neugodne okoliščine pripomorejo, da marsikateri otrok sploh ne sme živeti ali pa doživi tako hude stvari, da kasneje sploh ni sposoben odzvati se temu klicu. Zato v molitev vključujemo tudi zgodnje življenjske faze poklicanih s prošnjo, da bi bile mlade generacije obvarovane, oziroma da bi Bog njihove rane ozdravil.
Prav je, da člani skupnosti, ki si želi novih poklicev, zanje intenzivno molijo in da ne pozabijo na svojo odgovornost pred Bogom, ko gre za primerno vzgojo in spremljanje mladih. Za duhovne poklice pa je odgovorna tudi vsa Cerkev.
V oglatem oklepaju je navedena možnost, da molitev prilagodimo za posebno skupino, za katero želimo moliti
s. M. Doroteja Hladnik

Ni komentarjev:

Objavite komentar