Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

petek, 8. maj 2020

35 LET BERNARDOVE DRUŽINE


Pri tem naslovu „35 let Bernardove družine“ objavljamo besedila izpred 35 let, da se tako spomnimo začetkov Bernardove družine in izhajanja glasila “V Materini šoli”. Če koga ta besedila nagovorijo, se nam lahko priključi.

Marija, zvezda vodnica

Takole piše sv. Bernard: Marija je zvezda, ki osvetljuje ves zemeljski krog; je zvezda, katere sijaj sveti na nebu in na zemlji in greje duha in telo. Ti, ki čutiš, da v tem življenju bolj ploveš skozi burje in nevihte, kot pa hodiš po kopnem, ne odvrni oči od sijaja te Zvezde, če nočeš, da te podrejo. Če se dvignejo vetrovi skušnjav, če padeš v čeri nadlog in stisk, poglej na to Zvezdo, pokliči Marijo! Če te mečejo valovi ošabnosti, častihlepja, napuha, poglej to zvezdo, pokliči na pomoč Marijo! In če jeza, lakomnost ali telesno poželenje stresa ladjico tvojega duha, poglej Marijo! In če pretresen nad svojimi slabimi dejanji in težko vestjo toneš v brezno žalosti, dvigni svoj pogled v Marijo! V nevarnostih, tesnobah, dvomih pomisli na Marijo in boš vzdržal! Če ji boš sledil, ne boš skrenil s prave poti. Če boš mislil nanjo, ne boš zašel. Dokler te ona drži, ne boš padel. Dokler te ona varuje, se ne boj. In dokler te ona vodi, se ne boš utrudil.

Ni komentarjev:

Objavite komentar