Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 16. junij 2018

Tudi v domu starejših je mogoče biti apostol molitve rožnega venca in žrtve

Spomin na svetal zgled pokojne prijateljice Jožice Zupančič je v mojem življenju zelo živ. Odrezali so ji najprej eno, nato še drugo nogo. Živela je v domu svete Marte v Logatcu. Bila je pravi »slovenski fatimski pastirček«. Ko smo se med leti 2009–10 molitveno pripravljali na prvi slovenski evharistični kongres, je bila gonilna sila molitve in žrtve v tem domu v Logatcu in tudi med številnimi obiskovalci, ki smo bili v stiku z njo vedno deležni spodbude in tolažbe. V pripravi na evharistični kongres je začela oskrbovance doma dvakrat na dan zbirati k molitvi rožnega venca in jih spodbujati k sprejemanju in darovanju žrtev za uspeh kongresa. Dejala je: »Marija naroča molitev rožnega venca in darovanje žrtev; nam, ki smo tukaj v domu, jih ne manjka! To je torej naše veliko bogastvo, ki ni dano vsem, da smo lahko v tolikšni meri sodelavci pri zmagi Marijinega brezmadežnega Srca. Gremo torej na delo: molitev in žrtev za prenovo slovenskega naroda!« S temi in podobnimi besedami je ves čas spodbujala vse okrog sebe.
Sedaj pa imam občutek, da od tam iz nebes želi pomnožiti »pastirčke« tudi med ljudmi v Sloveniji, saj bi bolniki z molitvijo rožnega venca in v sprejemanju in darovanju žrtev izkusili Marijino hvaležnost, ki se izraža v Božji bližini in občutku ljubljenosti od Boga, in bi tako z Božjo pomočjo »trpljenje spremenili v milost«. Obhajanje petih prvih sobot pa bi jim pregnalo strah pred smrtjo, saj bi vedeli, da jih tam čaka Marija.
Dragica

Ni komentarjev:

Objavite komentar