Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 3. januar 2017

ZA ZIDOVI SAMOSTANA Urednikova beseda


Ko ste dobili to številko, prvo za leto 2017, je bila polovica adventnega časa za nami. Končalo se je milostno leto usmiljenja, ki je bilo za Slovenijo hkrati leto obiska milostnega kipa fatimske Marije romarice. Za vse prejete milosti smo hvaležni Bogu. Jaz pa se kot urednik glasila V Materini šoli zahvaljujem vsem sodelavcem, ki kakor koli pomagate oblikovati glasilo ali ga razširjati med bralci.
Prihodnje leto bo leto stoletnice fatimskih dogodkov. Na slovenski ravni bomo to pomembno obletnico praznovali 14. oktobra 2017 na slovensko-hrvaškem srečanju v Stični. Morda bodo posamezne škofije organizirale tudi škofijska praznovanja v zahvalo za letošnje milosti in poživitev ter poglobitev tega, kar se je v nas dogajalo. V letu 2017 se hočemo potruditi, da bomo angelova in Marijina naročila v Fatimi, ki so v bistvu evangeljska naročila, tudi živeli.
Za naše glasilo ni naročnine, kdor pa hoče in more, lahko s pomočjo položnice, ki je priložena, ali kako drugače, nekaj prispeva za stroške natisa.
V imenu samostanske družine in v svojem imenu vam želim veselo pričakovanje in milostno praznovanje Gospodovega rojstva in njegov obilen blagoslov v novem letu 2017.
p. Anton

Ni komentarjev:

Objavite komentar