Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 31. december 2016

ODMEVI - Milostna podoba Fatimske Matere Božje



Na praznik bl. Antona Martina Slomška je posebna milost za nas, da smo lahko v naši stolnici zbrani ob milostni podobi fatimske Marije romarice. Kot je Marija pred 100 leti prišla iz nebes na portugalska tla, da bi nas po treh pastirčkih vabila k posvetitvi njenemu brezmadežnemu Srcu, tako je danes priromala v našo stolnico z istim vabilom.
Zavedamo se, da je obisk milostne podobe Fatimske Matere Božje za nas posebna priložnost, da po tej podobi lahko častimo tebe, naša nebeška Mati, in se ti izročamo v tvoje varstvo.
Nocoj želimo našo nadškofijo izročiti in posvetiti Jezusovemu in Marijinemu Srcu, s prošnjo, da nas ti, Marija, varuješ, da varuješ naše župnijske skupnosti, naše družine, našo mladino in otroke, da jih varuješ vseh zablod in vsega hudega in vse pripelješ k svojemu Sinu, ki nas edini lahko popelje k Očetu, ki v svojem usmiljenju vabi in čaka vsakega od nas, da bi po njegovem usmiljenju lahko zaživeli svoje življenje v vsej polnosti.
Nocojšnja izročitev naše nadškofije Jezusovemu in Marijinemu Srcu bomo naredili v želji, da se v nas začne novo življenje, kajti ob Jezusovem in Marijinem Srcu lahko naše srce zopet zažari v ljubezni, se napolni z dobroto in ljubeznijo, zahrepeni po svetosti ter začne nesebično ljubiti. Samo ljubezen lahko človeka spodbudi za resnično ljubezen.

Ni komentarjev:

Objavite komentar