Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

petek, 20. januar 2017

Mir med posameznimi narodi, sosedi in v domači družini


Če ima Portugalska svojega angela varuha, angela miru, ga ima tudi Slovenija in druge dežele, prav tako tiste v Evropski uniji. Gotovo je angelova naloga tudi prizadevanje za mir. To pa je tudi naša obveznost. Če bi se vsi ravnali po prej navedenih angelovih in Marijinih navodilih, bi povsod zavladal mir. Posamezne manjše napetosti bi z medsebojno ljubeznijo in potrpežljivostjo reševali sproti.
Podobno velja za manjše skupnosti, zlasti za družine, ki so danes marsikje v krizi. Kar angel in Marija priporočata, povežimo z našimi družinami.
1. Če vsi člani v družini živijo v prijateljstvu z Bogom, redno prejemajo zakramente in se ravnajo po evangeliju, ne bo nevarnosti, da bi se posamezniki med seboj tako sprli, da bi se družina razbila.
2. Družina, ki poleg tega dan zaključi z molitvijo rožnega venca, bo gotovo ostala skupaj in lahko upamo, da bo skupaj pri Bogu tudi v prihodnjem življenju.
3. Kadar bodo njeni člani sprejemali žrtve in križe v zadoščenje za svoje in tuje grehe ter kot prošnjo za spreobrnjenje grešnikov, bodo s tem mnogim pomagali k srečnemu družinskemu življenju, saj smo v Cerkvi vsi eno telo, katerega udje skrbijo drug za drugega.
4. Prvosobotna pobožnost jim bo zaslužila, da bodo v svojih družinah živeli v miru in sreči, v prihodnjem življenju pa bodo deležni večne sreče.
5. Posvetitev Marijinemu in Jezusovemu Srcu ter življenje iz te posvetitve jim bo dajala moč, da bodo uresniči vse tisto, kar Marija in Jezus od njih pričakujeta.
p. Anton

Ni komentarjev:

Objavite komentar