Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 9. november 2020

Organizirana molitev rožnega venca

V zadnjih letih je bila po mnogih državah organizirana molitev za posebne namene. Tako so imeli leta 2015 v ZDA 54 dni, od 15. avgusta do 7. oktobra, molitve za zakon in družino. Nadškof Jerome Listecki, ki je duhovni svetovalec apostolata rožnega venca za evangelizacijo, je vsem škofom v ZDA poslal posebno pismo. V njem je opisal novo molitveno pobudo ter poudaril, da v času duhovne krize sodobne kulture vsi potrebujemo Marijino posredovanje. Ni naključje, da je molitev v tem času bila namenjena prav družini in zakonu – v Filadelfiji je namreč med 22. in 27. septembrom 2015 potekalo svetovno srečanje družin, oktobra 2015 pa v Vatikanu redna splošna sinoda o družini.

Želja nadškofa je bila, da bi dnevi molitve pripomogli k duhovni prenovi države. Pobuda želi biti sporočilo upanja za današnjo družbo. Rožni venec so verniki lahko molili posamezno, v skupini, v družini, župniji ali kakšni drugi skupnosti. Prvih 24 dni je bila v ospredju prosilna molitev, naslednjih 24 dni pa je bilo zaznamovanih z zahvalno molitvijo. Ostali molitveni nameni so bili osredotočeni na temo miru, varovanja človeškega življenja ter varstva verske svobode.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar