Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 8. november 2020

Kot da bi sedeli za mizo z Marijo

Rožni venec je živa molitev. Je tako, kot bi sedeli za mizo z Marijo in bi se pogovarjali o njenem Sinu. Bolj ko se navadimo na to molitev, večjo potrebo čutimo po njej. Vedno bolj jo doživljamo kot svojo in vse močneje nam pomirja dušo.

Je vzvišen dar, ki nam ga je Devica dala, da bi nas približala Kristusu. Marija ve, kako težko je premišljevati o nebeških stvareh v naši omejeni človeški razsežnosti. Devica tudi ve, kako nujno je, da nikoli ne izgubimo izpred oči navzočnosti Boga v našem življenju.

Rožni venec je Marijina roka, ki nas vodi in nam kaže, kako naj vtisnemo Kristusa v naše srce. Prek te molitve odkrivamo tudi meditacijo, ker premišljujemo Kristusovo življenje in podoživljamo vse tiste trenutke v naši notranjosti.

Ko molite rožni venec z vso pobožnostjo vaših src, sprejemate z vnemo vsako posamezno skrivnost Kristusovega življenja, kakor če bi ga Marija izročila v vaše roke.

Vir: fr.aleteia.org

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar