Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 8. marec 2017

Šopek Materi Mariji


Nekega dne leta 1953 je letalo sv. Kierana poletelo s 25 potniki iz Dublina (Irska) v Birmingham (Anglija). Malo pred ciljem so se motorji ustavili.
Stevardesa je mirno sporočila: »Potnike prosimo, da zapnejo varnostne pasove!« Pojasnila je resnost situacije, nato je pokleknila na sredo prehoda in rekla: »Gospe in gospodje, mislim, da je sedaj trenutek za molitev.« Glasno je izrazila boleči trenutek in se nato obrnila k sveti Devici in jo prosila za pomoč. Izvlekla je rožni venec in pričela moliti. Medtem je pilot letala, ki je izgubilo višino, iskal prostor, ki bi bil primeren za zasilni pristanek. Ko se je letalo dotaknilo z vso svojo težo zemlje, je prišlo do močne eksplozije: letalo se je razklalo na dvoje …
Prve priče, ki so prispele na kraj nesreče, niso mogle verjeti svojim očem, ko so videle, da so iz razbitin prišli nepoškodovani vsi potniki … Samo pilot in njegov pomočnik sta bila lažje ranjena. Potniki so bili prepričani, da je Mati Božja zelo jasno nagradila zaupanje pogumne stevardese.
Povzeto iz: L'ami du Clergé.

Ob koncu oktobra, ki je z majem najodličnejši marijanski mesec, je papež Frančišek priporočil molitev rožnega venca.
Ob koncu generalne avdience, ko je pozdravljal mlade, bolne in mladoporočence, je sveti oče pokazal na to preprosto marijansko molitev, ki naj bi mladim ljudem razodela »način za spoznavanje Božje volje« v njihovem življenju.
Bolnikom je priporočil rožni venec, ker »prinaša tolažbo za um in srce«, mladoporočencem pa je zaželel, da bi ta marijanska molitev postala »poseben trenutek duhovne globine v njihovih družinah«.
Ko je še prej pozdravljal poljske romarje, je papež označil rožni venec »kot sintezo Božjega usmiljenja«. V njegovih skrivnostih »z Marijo premišljujemo o Jezusovem življenju, ki izžareva usmiljenje Očeta samega«.
It.zenit.org

Številni verniki, ki so kip Marije romarice iz Fatime od 12. maja do 13. oktobra 2016 spremljali, pravijo, da je bil ta kip št. 5 med najlepšimi in najmilejšimi. Tako pravi tudi slovenski duhovnik, ki je v Fatimi iskal kip za svojo cerkev, ki bi mu bil vsaj malo podoben, a se je vrnil brez kipa. Ker so se nekateri intenzivno zanimali, kje se sedaj nahaja ta milostni kip, so nam iz Fatime poslali naslednje okvirne podatke: po obisku v Sloveniji se je kip št. 5 nekaj časa ustavil v Fatimi; od 13. do 19. marca 2017 bo v župniji svetega Antona v Lizboni; od 30. aprila do 1. junija v škofiji Siguenza v Guadalajari; od 20. junija do 11. julija v škofiji de Santos v Braziliji; od avgusta do oktobra pa se vrača v našo bližino: na Madžarsko.

Napovedi sv. Ludvika Marije Grigniona Montfortskega:
»Jezus Kristus, ki ga pričakuje vsa Cerkev, da bi zakraljeval povsod, bo prišel v dobi in na način, ki si ga ljudje ne predstavljajo. Ob koncu časov, ki bo prišel hitreje, kot si mislimo, bo Bog obudil velike svetnike, da bi po pobožnosti do presvete Device na pokvarjenem svetu utrdil kraljestvo svojega Sina.«
»Marijina moč se bo v poslednjih časih razodela vsem. Kristusovo kraljestvo bo razširila vse do muslimanov.«
»V poslednjih časih se mora Marija bolj kot kdaj koli odlikovati v usmiljenju, moči in milosti …«
»Prijatelji sveta bodo bolj kot v drugih časih preganjali tiste, ki pripadajo presveti Devici. Ponižna Marija bo vedno zmagala …«
»Marijina moč se bo usmerila proti vsem hudobnim duhovom posebno v poslednjih časih …«

Ni komentarjev:

Objavite komentar