Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 20. marec 2017

Nekateri imajo fatimska sporočila za zastarela


Mnogi so mislili, da koncilske misli potiskajo Fatimo v ozadje kot nekaj zastarelega, preživelega. Danes spoznavamo, da temu ni tako. Oba dogodka se lepo dopolnjujeta. Marija je Mati Cerkve, 2. vatikanski koncil je bil predvsem koncil o Cerkvi. Zadnji koncil je treba razlagati v povezavi z vsemi prejšnjimi koncili in s Svetim pismom ter upoštevati njegov celotni nauk, ne le tisto, kar komu prija.
Fatima zmeraj znova dokazuje, da se Devica Marija kot naša dobra duhovna Mati zanima za nas, za svojo Cerkev. Ne razodeva novih verskih resnic, saj so že vse vsebovane v Svetem pismu in nauku Cerkve. Voditi nas hoče k Jezusu in njegovemu evangeliju. Njen klic je enak tistemu v Kani: »Karkoli vam [Jezus] reče, storite!« (Jn 2,5).
Devica Marija je v Fatimi razodela svoje brezmadežno Srce, ki bije za nas in nas hoče rešiti za večnost. Sveta nebesa se sklanjajo h grešni zemlji. Bog nas ni in nas nikoli ne bo pozabil. Kot rešiteljico pošilja Mater Marijo. Po njej bo rešil Evropo, če se bo dala rešiti. Evropska zveza nima brez globokega pomena kot svoje znamenje v zastavi dvanajst Marijinih zvezd, o katerih govori sv. Janez v Razodetju: »Na nebu se je prikazalo veliko znamenje: žena, ogrnjena s soncem, in luna pod njenimi nogami, na njeni glavi pa venec dvanajstih zvezd« (Raz 12,1).
p. Anton

Ni komentarjev:

Objavite komentar