Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 9. december 2015

Šopek Materi Mariji


»Rožni venec je molitev, ki je ves čas navzoča v mojem življenju. Je molitev preprostih in svetnikov … Je molitev mojega srca.« Te besede je PAPEŽ FRANČIŠEK zapisal v uvodu v knjigo Rožni venec, molitev srca, katere avtor je p. Yoannis Lahzi Gaid, koptski duhovnik katoliškega obreda.
Knjiga p. Yoannisa je pred nekaj leti izšla v arabščini in so jo natisnili v 130.000 izvodih. Posebnost knjige je v tem, da omogoča molitev rožnega venca v skladu z vzhodno in zahodno tradicijo.
Znano je, kako močno papež Frančišek ljubi Marijo. Njegova navezanost na rožni venec ni več skrivnost. Ob prvi obletnici njegovega pontifikata je njegov osebni tajnik prek vatikanskega radia izjavil:
»Papež ne izgubi niti ene minute! Neprestano dela. Ko začuti potrebo po kratkem odmoru, ni brez dela. Usede se in v roke vzame svoj rožni venec. Mislim, da jih na dan zmoli tri dele. Rekel mi je: 'Pomaga mi, da se sprostim.' Nato se spet loti dela.«

BARTOLO LONGO je živel v letih od 1841 do 1926 v Italiji. V študentskih letih se je pričel ukvarjati s spiritizmom in je bil pod vse večjim vplivom sil zla. Zaradi ukvarjanja s spiritizmom je bil psihično izčrpan, njegov duh pa je vedno bolj blodil. Ko je srečal prijatelja iz otroških let, ga je ta spodbudil, da bi obiskal svetega duhovnika.
Naslednji dan je zelo vznemirjen vstopil v cerkev, posvečeno svetemu rožnemu vencu, da bi se srečal s p. Radentejem. Bartolo se je spovedal. Ko je bil po posredovanju svete Device Marije rešen iz zablodelosti, je vsem dvomljivcem glede hudičevega delovanja prek spiritizma izjavil: »Vse to sem izkusil. Samo po čudežu svete Device sem se tega rešil.«
Kmalu nato, ko se je sprehajal po poljih, je slišal skrivnosten glas, ki mu je rekel: »Če boš širil rožni venec, boš rešen!« Hvaležen za to razodetje, se je popolnoma posvetil apostolatu. Kot dominikanski tretjerednik in apostol rožnega venca je evangeliziral področje Pompejev in tam zgradil baziliko, od koder Devica Marija deli vernikom velike milosti. Janez Pavel II. ga je leta 1980 razglasil za blaženega.

Dne 6. avgusta 1945 je ob 2.45 poletel bombnik B 29 »Enola Gay« z Tiniana (otok arhipelaga Marijanskih otokov) z atomsko bombo »Little Boy«, določeno, da uniči mesto HIROŠIMO na Japonskem.
Ob 9.15 je komandant letala Thomas Ferebee odvrgel atomsko bombo. Ob povratku, dolgem 500 km, so člani letalske posadke videli ogromno gobasto tvorbo, ki je v nekaj minutah dosegla višino 10.000 metrov.
V polmeru treh kilometrov je bilo 10.000 zgradb uničenih zaradi eksplozije, 50.000 pa zaradi požarov. Do 1.200 metrov od centra eksplozije so žrtve neprenehoma umirale. Poleg tega se je pojavilo sevanje, ki je opravilo svoje. Japonski vojaki, ki so bili zadolženi za zbiranje žrtev, so umrli v roku enega tedna.
V trenutku eksplozije je bila skupina nemških jezuitskih misijonarjev, ki so živeli v Hirošimi in so bili vneti molivci rožnega venca, obvarovana pred radioaktivnim sevanjem in razrušenjem, čeprav se je njihova hiša nahajala le 100 metrov od središča eksplozije. Tipična japonska hiša, v kateri so živeli, je ostala povsem nepoškodovana!
Eden od nemških jezuitov, ki jim je bilo prizaneseno zaradi atomske bombe, je bil Hubert Schiffer, ki je umrl v starosti 63 let. Ob eksploziji je bil star 30 let. Ko so znanstveno raziskovali, na kakšen način sta on in njegova skupnost ostala nepoškodovana, niso našli odgovora. Patri so razlagali, da je bila to milost zaradi vsakodnevne molitve rožnega venca, toda znanstveniki jim niso verjeli. P. Schiffer je kasneje dejal: »Ničesar niso razumeli … Mislimo, da smo preživeli, ker smo živeli fatimsko sporočilo. V tej hiši smo živeli in molili rožni venec vsak dan.«
Isto se je zgodilo v minoritskem samostanu sv. Maksimilijana Kolbeja v NAGASAKIJU, kjer so bratje prav tako vsak dan molili rožni venec. Bomba H »Fat man«, ki so jo odvrgli nad mestom 9. avgusta 1945, in sicer tri dni po Hirošimi, ni poškodovala samostana, ki je bil zgrajen za majhnim gričem. Ta je samostansko zgradbo zaščitil, 80% mesta pa je bilo uničenega.
»Tistim, ki bodo molili in širili rožni venec, bom pomagala v vseh težavah«, je obljubila Devica.

Ni komentarjev:

Objavite komentar