Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 28. december 2015

ODMEVI Tridesetletnica Bernardove družine


Srečna sem, da sem pridružena Bernardovi družini. Bernardovo družino je za nas laike leta 1985 ustanovil takratni opat stiškega samostana dr. Anton Nadrah. Letos tako obhajamo 30-letnico. V nedeljo, 11. oktobra 2015, smo v stiški baziliki skupaj obhajali jubilej. Slovesnost je, ob somaševanju drugih duhovnikov, vodil ljubljanski pomožni škof dr. Franci Šuštar, za kar smo mu vsi zelo hvaležni. Spregovoril je o pomenu sv. Bernarda – opata in cerkvenega učitelja (1090 – 1153), ki je soustanovitelj in zavetnik Cistercijanskega reda. Stiški samostan obstaja že 880 let,  ustanovno listino je zanj izdal oglejski patriarh Peregrin leta 1136.
Srečanje Bernardove družine imamo vsako drugo nedeljo v mesecu ob  14.30 uri.  Vodi jo sedaj že upokojeni opat dr. Anton Nadrah. To je lepa, globoka duhovna pobožnost, ki nas spodbuja in krepi v rasti duhovnega življenja. Z Bernardovo družino in s cistercijani smo povezani z vsakdanjo molitvijo rožnega venca ali vsaj ene desetke.
Iz srca se člani zahvaljujemo ustanovitelju Bernardove družine gospodu dr. Antonu Nadrahu, ki je za nas tudi duhovni učitelj. Je tudi pisec mnogih knjig in člankov o duhovnem življenju. Vedno se razveselim nove številke mesečnega glasila »V Materini šoli«.
Bog naj mu nakloni zdravja, da bo lahko še opravljal svoje poslanstvo, predvsem za nas laike, in da bo lahko vodil tudi mesečna srečanja častilcev JMS, ki jih imamo vsak zadnji petek v mesecu. Hvala vsem cistercijanom za sodelovanje. Vsem bralcem priporočam, da se včlanite v Bernardovo družino. Tako bomo vsi kakor ena družina. Deležni bomo mašnih daritev in molitev cistercijanov za nas.
Ana Arbiter

Ni komentarjev:

Objavite komentar