Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 3. december 2015

ODMEVI


Tudi letos smo imeli NA SREČANJU MLADIH, tretjo soboto v septembru, posebno stojnico, posvečeno češčenju Jezusovega in Marijinega Srca. Mladi so v poseben dnevnik zapisovali svoje molitvene namene in želje. Moji vtisi so zelo lepi. Obiskanost je bila tako lepa, da nam je skoraj zmanjkalo srčkov, kar pomeni, da smo imeli skoraj 100 igralcev pri komunikacijski igri, med katero smo se pogovarjali o veri in življenju. Ker je bila obiskanost res velika, smo morali mladim omejiti čas igre, da so lahko prišli tudi drugi na vrsto. Neka katehistinja in neka animatorka na oratoriju sta bili tako navdušeni nad igro, da sta si zapisali njeno ime, da jo bosta nabavili za uporabo pri verouku oziroma na oratoriju.
Čeprav sem bila več ur na nogah in ves čas v pogovoru z mladimi, nisem bila skoraj nič utrujena. Čutila sem Božjo pomoč in sem zanjo hvaležna vsem, ki ste nas podprli z molitvijo. Knjižice so kupovali duhovniki in redovnice, mladi bolj malo. Ker ni bilo vročine, tudi žeje ni bilo in mi je voda ostala, slane palčke so pa kar pobirali.
Ker smo imeli napis MARIJINO BREZMADEŽNO SRCE BO ZMAGALO, so mladi očitno mislili, da smo skupina Marijinega Brezmadežnega Srca in bi se nam želeli pridružiti, a si želijo družbo vrstnikov.
Naj sledi NEKAJ ZAPISOV mladih:
Mladi imamo vedno cilje. Nekatere nedosegljive, nekatere pa ne. Ampak pomembno je, da nikoli ne obupaš. Ker pa smo sami na tej poti, prosimo, da nam pomagate, da se nas spomnite v molitvi.
Želim priti k Bogu, ljubiti prijatelje, delati dobro, imeti čisto dušo, verovati... 
Želimo si, da bi znali živeti v veri in jo oznanjati drugim ter da bi uspešno dokončali šolanje.
Prosim za zdravje mame, da bi lahko živela še čim dlje in spremljala rast vnukov in pravnukov, saj ji je to v veliko veselje.
Prosim, da bi postal duhovnik.
Prosim za zdravje, uspeh v šoli, lepe odnose s prijatelji, družino ... Da bi našla pravega prijatelja in si ustvarila družino ...
V življenju si želim uspeha, da bi dobila službo in da bi bila vzgojiteljica. Najbolj pa si želim, da bi bila zdrava in bi imela svoje otroke. Prosim, naj bom plodna in naj imam otroke, da bom mama.
Želim si spoznati svojo pravo nalogo v življenju in postati oseba, ki dela in misli dobro in pomaga drugim
Želim si spoznati Božji načrt zame, da bi si znala postaviti cilje in bi kdaj postala voditeljica mladih.
Želim si v življenju, da bi me Bog spremljal na poti do poklica, ki si ga zelo želim.
Želim si, da bi znal spoznati Božjo voljo in jo izpolniti.
Želim si, da bi spoznala, kaj je namen mojega življenja in da bi obstajala skupina Marijinega Brezmadežnega Srca tudi za mlade.
Mojca

Osebno molim RAZNE MOLITVE iz molitvenikov, litanije in rožne vence. Pri rožnih vencih pa se pri vsaki desetki najprej poglobim v njeno vsebino in nato jo šele molim. Vsak del rožnega venca ima svojo bogato vsebino. Molim in razmišljam doma, na sprehodih in v cerkvi. Ob tem razmišljam tudi o vseh svojih slabih ravnanjih in prosim za spreobrnitev, da jih ne bi več storila v mislih, v besedah ali dejanjih. Prisluhniti Božji besedi, je naša potreba in nujnost!
Ana

Ni komentarjev:

Objavite komentar