Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 15. junij 2020

Naš razgovor z Bogom


Bog je vesel vsake naše molitve, pa naj bo ta prosilna, zahvalna ali slavilna. Z vsako se obračamo na Boga, z vsako se pogovarjamo s svojim Bogom.
Že pogovor z ljudmi nam toliko pomeni in smo veseli, če lahko vsaj na ta način s kom delimo svoje veselje in upe, zlasti pa svoje skrbi in trpljenje. Koliko nam lahko pomeni šele pogovor s svojim Stvarnikom, ki vidi človeku, svoji stvári, v dno duše! Zakaj se včasih tako težko pripravimo, da bi prišli pred nebeškega Očeta, zakaj mu včasih kar ne znamo zaupati svojih malih in velikih prošenj in smo raje zagrenjeni, malodušni? In vendar je tako vesel, če se obrnemo Nanj! Z razumevanjem sprejema naše pritožbe, s sočutjem nam briše solze, razočaranja in trpljenje, blagohotno posluša, kaj si želimo, kako načrtujemo svoje življenje, in celo, kaj mu svetujemo, da naredi za nas. Potrpežljivo čaka, da bomo končno le rekli, naj se zgodi Njegova volja, ne naša, in da ga bomo prosili za globljo vero, trdnejše upanje in gorečnejšo ljubezen – do Njega in do bližnjega.

Ni komentarjev:

Objavite komentar