Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 24. junij 2020

Madžarska, ki se je posvetila Božji Materi, je bila rešena otomanskega jarma.


Madžarski kralj sv. Štefan je hotel biti kronan na praznik vnebovzetja Device Marije leta 1001. Želel je, da so Marijino podobo izvezli na njegov kraljevski plašč in v bližini njegove palače sezidali čudovito cerkev, ki je bila posvečena Mariji.
Na vnebovzetje leta 1038 je kralj obnovil posvetitev Devici in ji daroval lastno krono ter jo prosil, da bi bedela nad mlado Cerkvijo v njegovi deželi.
Benediktinec sv. Gerard iz Scanada (1046) je Madžare povabil, da bi Marijo imenovali Magna Domina, Velika Gospa Madžarov in bi ji namenili tiste časti, ki so jih prej izkazovali poganski boginji plodnosti in življenja.
Molitev angelovega češčenja so na Madžarskem uvedli zjutraj, opoldne in zvečer po zmagi nad Turki pri Beogradu leta 1456. Skoraj stoletje pozneje leta 1541 so Otomani (muslimanski Turki) zavzeli Budimpešto, ki je bila osvobojena leta 1686.
Po tej osvoboditvi je madžarski kralj Leopold I. leta 1693 obnovil izročitev svoje dežele Mariji.
Vir: mariedenazareth.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar