Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 3. september 2019

»Če boš širil rožni venec, boš rešen.«

Bartolo Longo je živel v letih od 1841 do 1926 v Italiji. V študentskih letih se je pričel ukvarjati s spiritizmom in je bil pod vse večjim vplivom zla. Zaradi ukvarjanja s spiritizmom je bil psihično izčrpan, njegov duh pa je vedno bolj blodil. Ko je srečal prijatelja iz otroških let, ga je ta spodbudil, da je obiskal svetega duhovnika. Naslednji dan je zelo vznemirjen vstopil v cerkev, posvečeno svetemu rožnemu vencu. O svojih dvomih in težavah se je pogovoril s p. Radentejem.
Naslednjo noč je Bartolo v sanjah videl svojo mater, ki se je približala njegovi postelji in mu nežno svetovala, naj se vrne h Kristusu. Močno vznemirjeni Bartolo je vstopil v cerkev, ki je bila posvečena presvetemu rožnemu vencu in je v njej srečal patra Radenteja in se pri njem spovedal. Ta je znal najti primerne besede. Spoved je bila iskrena in globoka. Kasneje je Bartolo tistim, ki niso verjeli v delovanje hudobnega duha prek spiritizma, dejal: »Vse to sem izkusil. Samo po čudežu svete Device sem se tega rešil.«
Nekega dne, ko je šel po polju, je v svojem duhu slišal glas: »Če boš širil rožni venec, boš rešen!« Hvaležen za to razodetje, se je popolnoma posvetil apostolatu. Kot dominikanski tretjerednik in apostol rožnega venca je evangeliziral področje Pompejev in tam zgradil baziliko, od koder Devica Marija deli vernikom velike milosti.
Okrog tega svetišča, danes papeškega in mednarodnega romarskega središča, je Bartolo Longo ustanovil številne dobrodelne organizacije za pomoč ljudem z družbenega dna, še posebej otrokom, mladim, sirotam in zapuščenim.
Papež sv. Janez Pavel II. je obiskal Pompeje leta 1979 in ob koncu leta rožnega venca, 7. oktobra 2003. Papež Benedikt XVI. je tja poromal 19. oktobra 2008. Sv. Janez Pavel II. je leta 1980 advokata Bartola Longa razglasil za blaženega.

Ni komentarjev:

Objavite komentar