Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 16. junij 2019

PO MARIJI K JEZUSU

Na vso moč sem klicala Sveto Devico.

Po nasilni priključitvi Sovjetski zvezi v avgustu 1940 je Litva spet pridobila samostojnost 6. septembra 1991. Gospo R., ki je v sedemdesetih letih nezakonito prinesla posvečene hostije v tedanjo sovjetsko Litvo, so pregledovali od glave do pete. Nekdo je zabeležil, da je imela pri sebi čezmerno dolg rožni venec. Prestrašena je na vso moč klicala sveto Devico. Seveda je žena, ki jo je pregledovala, videla kože se dotikajoči robec. Razgrnila ga je in začudena vprašala: Čto eto? (Kaj je to?). Eto Hristos (To je Kristus), je odgovorila gospa R. V tistem trenutku se je zgodilo nekaj povsem nepričakovanega. Žena, ki jo je pregledovala, je sklonila glavo, položila roki v znamenje molitve in jo brez besed spustila naprej. Čezmerno dolg rožni venec, ki so ga dolgo časa preiskovali trije uradniki KGB, so ji vrnili, ker so ga imeli za predmet brez vrednosti.
André Martin, Litva, dežela vere, dežela križev

»Z zaupanjem sem se obrnil na sveto Devico in sem zaspal.«

Gospa Raissa Maritain (1883 – 1960), Judinja, živeča v Franciji, je leta 1946 v dnevniku Témoignage chrétien objavljala članke o svojem spreobrnjenju in spreobrnjenju svojega moža Jakoba (Jacques), ki je bil pisatelj, filozof in ambasador pri Svetem sedežu.
»Nekega dne, ko je bila moja bolečina največja in sem strahotno trpel, je gospa Bloy (žena francoskega katoliškega pisatelja Léona Bloya) prišla k meni in se usedla k mojemu vzglavju. Rekla mi je, naj molim, in mi je dala svetinjico svete Device Marije.
Nisem mogel govoriti, vendar mi je bil ta pripetljaj zelo nadležen, ker se mi je predlog zdel skrajno vsiljiv. Ker ni prejela nobenega odgovora, mi je Jeanne Bloy položila svetinjico na vrat. V eni sekundi, ne da bi se zavedal, kaj sem počel, sem se z zaupanjem obrnil na sveto Devico Marijo in sem padel v sladek in poživljajoč spanec. Tako se je pričelo moje ozdravljenje …«
Čez nekaj časa sta Jacques in Raissa Maritain na Montmartru v Parizu prejela sv. krst.
Témoignage chrétien 1946

Ni komentarjev:

Objavite komentar