Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 31. januar 2018

ODMEVI 2



V letošnjem letu imamo tudi v naši župniji Stična veliko milost, da je med nami Marija romarica – tokrat v kapelici kot majhen kip, ki je primeren za obiskovanje hiš. Med tem, ko je lani veliki kip Marije romarice hodil od dekanije do dekanije in od župnije do župnije, se nam je letos (2017) Marija še bolj približala. Bila je pripravljena vstopiti v naše domove. In lahko rečem, da smo ji ljudje v Stični na široko odprli vrata vse od 13. maja dalje. Skupaj s katehistinjo Mileno sva prevzeli skrb za koordinacijo. Najprej je Marijin kip krožil med družinami prvoobhajancev, nato birmancev. Zdaj trenutno kroži po hišah učencev verouka preostalih razredov osnovne šole. Med poletnimi počitnicami sem običajno zavrtela telefon in poklicala posameznika ali družine, kjer imajo že večje otroke. Navadno so ljudje radi sprejeli Marijo. Tudi sama sem imela večkrat polepšan dan ali večer, ko sem prinesla Marijo k ljudem in so se je iskreno razveselili. Z nekaterimi sem skupaj tudi molila.
Lahko smo hvaležni, da imamo možnost in priložnost, da ob Marijinem kipu začutimo Božjo bližino. Verjamem, da je v tem času izrečenih mnogo prošenj in želja. Naj jih Marija v svoji neizmerni ljubezni posreduje Sinu, nam pa izprosi obilo milosti in blagoslova.
Karmi Posavec

Ni komentarjev:

Objavite komentar