Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 5. februar 2018

ZA ZIDOVI SAMOSTANA - Urednikova beseda


Naslednji dve leti bo v našem glasilu posebej poudarjen rožni venec kot posebni sad fatimske stoletnice in Marijinega naročila pred sto leti: »Še naprej vsak dan molite rožni venec.« Takoj za poglavjem ZA ZIDOVI SAMOSTANA bo na vrsti ROŽNOVENSKI ŠOPEK MATERI MARIJI, za njim pa FATIMA PO STOLETNICI.
Bralci bomo veseli, če boste o molitvi rožnega venca vi sami posredovali svoje izkušnje, objavljali pa bomo tudi pričevanja in spodbude znanih ljudi po svetu. Upajmo, da kot sad fatimske stoletnice prihaja doba, v kateri se bo molitev rožnega venca v Cerkvi zopet uveljavila, z njo pa tudi sadovi, ki jih prinaša ta čudovita molitev. Papež Frančišek prav to tako zelo svetopisemsko molitev vedno znova priporoča. Ni ga svetnika v zadnjih stoletjih, ki ne bi posebno cenil rožnega venca.
V tem času je bil zelo dejaven Muzej krščanstva na Slovenskem, ki je nameščen v samostanskih prostorih. V četrtek, 7. decembra, sta bili odprti dve občasni razstavi o urbarjih, v četrtek, 21. decembra pa misijonska razstava Baba wa Bambuti z izbranimi muzejskimi eksponati.
Nekateri ste spraševali, če letos glasilu ne bo priložena položnica, s pomočjo katere bi bilo možno dati prostovoljni prispevek za stroške tiskanja in pošte. Dodali smo jo tej številki. Lahko pa uporabite bančno številko na zadnji strani ovitka, ali prispevate kako drugače. Nekateri ste že dali prostovoljni prispevek. Hvala vsem za nazaj in se priporočamo za naprej. Sprejemamo nove naročnike.
p. Anton

Ni komentarjev:

Objavite komentar