Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 11. februar 2018

Rožni venec otrok


Kristusove besede: »Pustite otroke priti k meni« so vzeli dobesedno v gibanju »Rožni venec otrok«. To je laično gibanje, ki ima za cilj ustanavljanje molitvenih skupin, ki so sestavljene iz otrok, in jih vodijo otroci; odrasli so dobrodošli le v vlogi »angela varuha«.
Zaželena starost molivcev je od 4 do 14 let, sicer so dobrodošli tudi otroci, ki izstopajo iz tega starostnega okvira. V gibanju poudarjajo, da so bili vidci: Bernardka iz Lurda in vidci iz Fatime znotraj tega starostnega okvira.
Začelo se je pred sedmimi leti, ko se je župnija v ameriški zvezni državi Connecticut znašla v težki finančni situaciji. Župnik je dobil navdih, da spodbudi otroke k molitvi pred Devico Marijo v prepričanju, da bo njihova molitev najprej uslišana.
Aprila 2011 se je prvič sestala ta molitvena skupina otrok. Do uslišanja je prišlo že naslednjo nedeljo, ko je bila nabirka pri sveti maši rekordno visoka.
Sčasoma se je gibanje začelo širiti po vsej Ameriki in nato se je razširilo na vseh šest kontinentov in v sedemindvajset držav, vključno s Kenijo, Argentino, Anglijo, Avstralijo, Indijo, Mehiko in številne druge.
Iz Kenije pričujejo o tem, da so na ozemlju tistih župnij, kjer deluje to molitveno gibanje, ugasnili nemiri in izgladili spori, od drugod pa prihajajo novice o večji vključenosti celih družin v molitvene skupine.
Na uradnih straneh gibanja (http://childrensrosary.org/?page_id=2969&lang=ense) je zemljevid z vsemi mesti na svetu, kjer organizirajo te molitve otrok; podana so tudi preprosta navodila (http://childrensrosary.org/?page_id=2007&lang=en), kako začeti s takšno molitveno skupino v katerikoli župniji in kakšen naj bi bil program teh molitvenih srečanj.
Na prvem srečanju se otroci posvetijo presvetemu Srcu Jezusovemu in brezmadežnemu Srcu Marijinemu, in po rožnem vencu, ki ga molijo na kolenih, se vsa srečanja sklenejo z molitvijo Oče naš, Zdrava, Marija in Slava Očetu za papeža.
Ivo Džeba, Bitno.net

Ni komentarjev:

Objavite komentar