Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 12. februar 2018

Kako začeti z otroško rožnovensko skupino


Naša Gospa nam je s svojimi prikazovanji v Lurdu in Fatimi pokazala, da kliče naše otroke k molitvi in na poseben način k rožnemu vencu.

Koraki, kako začeti v vaši župniji
1/ Prosi svojega župnika za dovoljenje, da začneš z otroško rožnovensko skupino.
2/ Izberi lokacijo (običajno je to v kakšni cerkvi ali župnišču, a ni nujno, da se omejiš le na te prostore).
3/ Izberi čas za srečanje (enkrat mesečno ali, če je želja, lahko tedensko; kdor želi, lahko tudi vsak dan).
4/ Povabi skupino družin z otroki na prvo srečanje – morda to objaviš v župnijskem listu (običajno je v začetku skupina majhna, a se sčasoma lahko poveča. Bolje je, da ljudi povabiš vsakega osebno in šele pozneje prosiš, da se oznani pri maši ali v oznanilih, da obstaja taka skupina).
5/ Prijavi svojo otroško rožnovensko skupino pri nas TU ali po pošti na naslov: P. O. Box 271743, West Hatrford, CT USA

Napotki za vaš prvi otroški rožni venec
1/ Začni s posvetitvijo vaše nove skupine presvetemu Srcu Jezusovemu in brezmadežnemu Srcu Marijinemu.
2/ Posedi otroke spredaj pred odrasle – nato naj pokleknejo (primerno je, da preskrbiš blazine za klečanje).
3/ Otrok, ki moli naprej desetko, naj vstane (drugi klečijo). (Dobro je, če je na razpolago mikrofon, ker so otroški glasovi bolj šibki).
4/ Otroci tako izmenično molijo desetke: »Zdrava, Marija …«, drugi skupaj: »Sveta Marija …« (Podobno »Očenaš …« in »Slava Očetu …«).
5/ Lahko tudi uporabljate rože (vrtnice ali katerekoli rože). To je posebno primerno za majhne otroke in za prizadete – take, ki ne morejo voditi molitve (moliti naprej). Tako vsak otrok pred vsako desetko položi po eno rožo pod Marijin kip – če je na razpolago, če ga pa ni, lahko rože zlagajo na kupček sredi molitvene skupine. Ko otrok polaga rožo, naj eden od odraslih reče: »Marija, ponižno polagamo to rožo k tvojim nogam in prosimo za dar … vere« – ko molimo prvo skrivnost – darovi, za katere prosimo, naj se ujemajo s skrivnostmi rožnega venca.
6/ Po možnosti nabavite molitvenike z ilustracijami vseh skrivnosti rožnega venca, ki so narejeni prav za otroke, da jih gledajo med molitvijo – ali pa na kakšen drug slikoven način prikazujte skrivnosti rožnega venca.
7/ Morda tudi preskrbite škatlo za prošnje. Tako škatlo lahko otroci sami okrasijo s svojimi risbami. Če župnik dovoli, to škatlo pustite v cerkvi, da lahko tudi drugi verniki vanjo mečejo svoje prošnje.
Prevod: Angelika

Ni komentarjev:

Objavite komentar