Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 13. januar 2018

Iz samostanske kronike


Da bi se za vse prejete milosti, ki nam jih je v zadnjih dveh letih posredovala Devica Marija, primerno zahvalili, je bilo v soboto, 18. novembra 2017, zahvalno romanje v Stično, ki ga je vodil celjski škof Stanislav Lipovšek. Po molitvi rožnega venca ob 9.30 je bilo slovesno somaševanje, za njim pa procesija s fatimskim Marijinim kipom po baziliki.
Zdaj lahko dobite pri Salve na Rakovniku drugo zelo lepo izdajo Dnevnika sv. Favstine Kowalske. Knjiga spada med najpomembnejše mistično-duhovne spise za bogatitev človeške duše in je prevedena v mnoge jezike. S trdimi platnicami, na več kot 600 straneh, stane 22 evrov.
Pri založbi Salve na Rakovniku je izšla tudi knjižica Upanje za duše v vicah, Božja Mati iz Heede, prevod iz nemščine. V letih 1937 do 1940 se je Devica Marija razodevala štirim dekletom kot Kraljica vesoljstva in Kraljica duš v vicah. Glavna vidkinja Grete Ganseforth je več kot 50 let imela stigme (Kristusovim ranam podobna znamenja) in je veliko trpela za spreobrnjenje grešnikov ter je zadoščevala za njihove grehe. Knjižica se dobi pri Salve na Rakovniku za 2,5 evra.
kronist

Ni komentarjev:

Objavite komentar