Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 15. januar 2018

Vsa Škotska se je posvetila Marijinemu Brezmadežnemu Srcu


26. julija 2017 se je pričela štiridesetdnevna molitev, ki se je zaključila 3. septembra 2017 s posvetitvijo škotske Cerkve in škotskega kraljestva Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Pri tem so sodelovali vsi škotski katoliški škofje, in sicer osem škofov ordinarijev in osem zaslužnih škofov.
Pobudo za to štiridesetdnevno pripravljalno molitev je dal škof v škofiji Paisley, msgr. John Keenan. Posvetitev, ki so si jo močno želeli tudi zaradi praznovanja stoletnice prikazovanj naše Gospe v Fatimi, so izpovedali v narodnem škotskem svetišču naše lurške Gospe v Carfinu (škofija Motherwell).
Da bi bila ta narodna posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu dejansko posvetitev vsega naroda, ki je zbran v molitvi, so pozvali vse Škote, živeče doma in v tujini, ter tudi vse potomce Škotov po svetu, da bi se pridružili tem pripravljalnim molitvam. Kakšen zgled za vse katoliške narode!
Infocatho.fr

Ni komentarjev:

Objavite komentar