Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 4. oktober 2020

Stična mladih 2020

Stična mladih je tradicionalno srečanje katoliške mladine, ki z eno samo izjemo v letu obiska svetega papeža Janeza Pavla II. v Sloveniji (1999), poteka neprekinjeno v našem samostanu že od leta 1981. Ker je dogodek, na katerem se zbere tisoče mladih iz vse Slovenije, zdravstveno izjemno tvegan, se je letos zgodil v drugačni izvedbi.

Lokacije letošnje Stične mladih so bile enakomerno razporejene po vsej državi. Omogočeno pa je bilo spremljanje in sodelovanje tudi preko spleta. A največ mladih se je zbralo prav v Stični.

Številni prostovoljci, so se celo poletje trudili, da so udeležence Stične pričakale kvalitetno pripravljene delavnice, igre, koncert in druženje ter molitev. Pri osrednjem dogodku, slovesni sveti maša v naši baziliki, je opat Maksimilijan spregovoril o dogodku v mestu Nain iz Lukovega evangelija, ko je Jezus ob prihodu v mesto srečal skupino ljudi, ki je na nosilih nesla mrtvega sina neke matere na pokopališče. V tistem trenutku se je mati Jezusu zasmilila, dotaknil se je nosil in rekel: “Mladenič rečem ti, vstani.”

Pod geslom »Vstani« je spet mladostno bílo srce Stične – letos na poseben način, da bi mladi in mladi po srcu zmeraj znali vstajati in pomagali vstajati v veri tudi vsem svojim vrstnikom.

kronist

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar