Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 6. oktober 2020

35 LET BERNARDOVE DRUŽINE Molitev (3)

Tudi glede časa uslišanja moramo biti strpni. Ni prav, če se v začetku zaženemo, in ker ni takoj uspeha, obupamo. Jezus nam obljublja uspešnost molitve, ne pa, da bo uslišana takoj. V molitvi moramo vztrajati do konca. Za zgled nam je lahko sv. Monika, ki je za svojega sina Avguština molila 18 let – izmolila je svetnika! Vztrajajmo v molitvi, čeprav smo v duhovni suhoti! Včasih nam nagaja hudobni duh, ki mu je všeč, če nehamo moliti ali če slabo molimo.

Z molitvijo izkazujmo Bogu svojo hvaležnost! Sv. maša je najlepša zahvala Bogu. Kdor je v popolnosti že kaj napredoval, se zahvaljuje Bogu tudi za trpljenje, ki ga je zadelo. Vse življenje je mogoče spremeniti v stalno zahvalo Bogu. Bog nam je tako zelo blizu, saj »v njem živimo, se gibljemo in smo« (Apd 18,28), kakor pravi sv. Pavel. Vse, kar nam pošlje Bog, je dobro. Popolnoma mu zaupamo.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar