Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

petek, 11. september 2020

35 LET BERNARDOVE DRUŽINE Molitev (2)

Moli lahko vsak, naj bo otrok ali star, zdrav ali bolan, izobražen ali neuk, pravičen ali grešnik – vsak ima pravico prositi. Skupna goreča molitev ima posebno moč: »Če se dva izmed vas na zemlji združita v katerikoli prošnji, ju bo uslišal moj Oče, ki je v nebesih. Kjer sta namreč dva ali so trije zbrani v mojem imenu, tam sem jaz sredi med njimi« (Mt 18,19 s).

Pomembna je tudi vsebina prošnje – duhovna ima prednost, npr. če prosimo za ponižnost, za poglobitev vere, upanja in ljubezni. Pazili bomo, kako prosimo. Pred Boga moramo priti s ponižnim srcem. Potrebna je tudi predanost Bogu in njegovi volji.

Za posredovanje prosimo tudi svetnike, še posebej svoje krstne zavetnike. Posebno mesto ima Devica Marija. Naša molitev bo skupaj z Marijino priprošnjo in priprošnjo kakega svetnika učinkovitejša.

Učenci so Jezusa prosili, naj jih nauči moliti. Takrat jih je naučil očenaš. Moliti se naučimo s tem, da molimo. Molimo s premislekom. Važno je, da je naše srce pri Bogu. Pomembna je kvaliteta molitve in ne število. Vzor za to, kakšna naj bo naša molitev, je očenaš. Vsaka dobra molitev nas pripravi za sprejem Božjih darov. Naše srce mora biti rodovitna zemlja, ki bo sprejemala Božje darove. Moliti je treba v istem duhu, kot je molil Jezus: »Zgodi se tvoja volja!« Naša volja mora biti v skladu z Božjo voljo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar