Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 18. avgust 2020

MOLI IN DELAJ Žetev je velika, delavcev pa malo.


V letošnji novomašni številke smo lahko prebrali in videli marsikaj, kar je bilo napisano o letošnjih novomašnikih in o vseh jubilantih. Mene se je posebej dotaknilo dejstvo, da ima Slovenija samo sedem novomašnikov, medtem ko je zlatomašnikov kar dvaintrideset. Kar skoraj petkrat več, kljub dejstvu, da jih je v petdesetih letih kar nekaj umrlo. Z upadanjem življenja iz vere upada tudi število tistih, ki se odločijo za duhovniški poklic. Posebej negativno vpliva tudi upadanje števila otrok po družinah. Mar Bog ne kliče dovolj fantov na pot duhovništva? Nikakor. Potrebna je poglobitev krščanskega življenja po naših družinah. Če bo Bog in njegova volja na prvem mestu, če se bo družina rada zbirala k skupni molitvi in k mašni daritvi, bomo imeli dovolj duhovnikov.
Hvala vsem, ki ste molili in se žrtvovali za duhovne poklice in njihovo stanovitnost. Na novem klasju ste napolnili dve zrni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar